Els Germans Roca reben la Creu de Sant Jordi

«Sou l'exemple i reflex del que és Catalunya», va celebrar el president de la Generalitat, Quim Torra, que va exalçar la "solidaritat i el compromís de la societat catalana", "un poble amb vocació de futur i personalitat pròpia". En un acte marcat per les mesures de precaució que requereix el context d'emergència sanitària.

Al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, es van lliurar les Creus de Sant Jordi a 30 persones i 15 entitats. Els gironins guardonats enguany han estat els germans Joan, Josep i Jordi Roca, les pianistes i compositores Àngels Albert i Montserrat Pujolar, l'exrector de la UdG i filòleg Josep Maria Nadal i l'enginyer industrial Josep Amat. El govern també ha aprovat concedir la Creu de Sant Jordi, en forma de placa, a l'Associació Recvll Blanes i a la Fundació privada Hospital de Campdevànol.


Torra ha agraït als guardonats "el treball i la dignitat ciutadana" mostrada i, servint-se d'unes

paraules de l'escriptora Mercè Rodoreda, ha apuntat: "Us agraeixo que hagueu servit tan bé al vostre país fent la vostra feina de la millor manera possible".


A causa de la crisi de la Covid-19, l'acte es va haver de repetir fins a tres ocasions, de manera que no omplissin la sala tots els guardonats al mateix temps i que els premis es lliuressin per torns.Tampoc es va retratar la tradicional imatge del president lliurant els guardons, ja que els premiats el van recollir directament sense mantenir contacte físic amb el cap de l'executiu.


0 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo