El segell de qualitat agroalimentària 'Girona Excel·lent'de la Diputació de Girona s'obre a nous se

La Diputació de Girona dona el tret de sortida a la convocatòria de la quarta edició del concurs per a l'obtenció del segell de qualitat agroalimentària “Girona Excel·lent” per als pròxims dos anys. El termini d'inscripció a la convocatòria es va obrir a partir del passat 21 de setembre per tal que les empreses i productors de la demarcació de Girona presentin les seves sol·licituds.


La principal novetat d'aquesta edició és l'ampliació del concurs a nous sectors agroalimentaris gironins, com és el cas dels fruits secs, les infusions o la mel. A més,

també s'ha dut a terme la remodelació de les categories de l'arròs, la cervesa, els embotits, els làctics o el peix, que s'actualitzen per adaptar-los a les tendències i normatives dels seus àmbits.


Respecte a l'edició anterior, l'única baixa que s'ha produït és la del sector de la galeta seca.

Tanmateix, no es descarta recuperar-la, tal com ja es va fer en edicions passades.En total, s'obriran 13 sectors, integrats per més de 90 categories. Durant el pròxim mes de novembre es faran els tasts a cegues per escollir-los. Jurats especialitzats faran la selecció de productes excel·lents d'aquestes famílies de productes agroalimentaris de les comarques

gironines: aigües minerals, arrossos, begudes locals, cafès i infusions, conserves, embotits,

fruits secs, foie-gras, làctics, oli d'oliva, mel, peix, vins i vins generosos.


Una marca que reconeix els millors productes agroalimentaris del territori

Girona Excel·lent, el segell de qualitat agroalimentària de la Diputació de Girona, és una

marca creada l'any 2014 que reconeix els productes agroalimentaris gironins de més alta

qualitat, i en projecta una imatge comuna que afavoreix la implantació i identificació d'aquests productes al mercat, alhora que impulsa la seva notorietat i prestigi.


Perquè un producte pugui concórrer a la convocatòria d'aquest concurs és condició indispensable que s'elabori al cent per cent a les comarques gironines i que l'empresa que

l'elabora estigui establerta a la demarcació de Girona.


Les empreses responsables dels productes que en resultin seleccionats podran lluir el distintiu i beneficiar-se del programa de promoció durant 24 mesos.

Aquest programa de promoció empresarial de la Diputació de Girona s'emmarca en l'estratègia enfocada a donar suport a projectes que contribueixin a millorar les condicions econòmiques i la competitivitat del teixit productiu dels municipis de les comarques gironines. Un dels objectius d'aquest segell és enfortir el teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat, i també ajudar els productors locals i facilitar al consumidor la tria de productes de proximitat.


Es poden consultar les bases a www.gironaexcellent.cat

0 vistas0 comentarios

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h