top of page

El Carnaval de Platja d'Aro: de l'11 al 22 de febrer de 2023

Consolidat com un refent arreu del país, la Gran Rua de Carrosses i Comparses –enguany dissabte 18 de febrer– n'esdevé la màxima expressió. El format actual, famós arreu, va començar fa més de 40 anys, i ara el seu origen, història i evolució restarà recollida en un llibre commemoratiu publicat per l'Ajuntament.


A primers del segle passat, Fanals –nom originari de la vila– era un petit poble agrícola, però el seu casino organitzava activitats tot l'any, com ara el Carnaval. La festa era molt coneguda, els Ballets de Dijous Gras, representacions barreja de cançó satírica, teatre i dansa. La Guerra Civil i el nou règim dictatorial van prohibir-lo arreu, però s'aconseguí permís per fer alguns balls. Amb la democràcia, el Carnaval de Platja d'Aro tornà a agafar volada. L'any 1978 la celebració ja es va fer en un envelat i diverses comparses passejaven pels carrers fent gresca amb bandes musicals belgues i suïsses.
El 1980 va iniciar-se la Gran Rua amb 15 colles participants, però actualment compta amb més 80. La programació d'activitats es traslladà el 1988 al nou Palau d'Esports i Congressos, on el Ball de la Dona aconseguí un èxit esclatant. També es feien dues populars activitats al carrer: la Batalla d'Ous i la Cursa de Llits
Les darreres novetats han estatla Desfilada Infantil a S'Agaró, i la Rua de Colles Locals a Castell d'Aro.

www.platjadaro.com

1 visualización0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page