Ajornada la festa de clausura del Mil·lenari del Castell de Begur

Atès el període d'excepcionalitat pel coronavirus, l'Ajuntament decideix posposar aquesta emblemàtica cita que havia de posar el colofó final, el pròxim mes de maig de 2020, als actes de commemoració dels mil anys d’història del principal símbol del municipi.


Davant la complexa situació provocada per la pandèmia de la Covid-19 i la incertesa per la seva evolució i propagació, i complint les directrius marcades pels governs català i espanyol, l'Ajuntament lamenta comunicar l'ajornament dels actes de cloenda del Mil·lenari del Castell, que havien de tenir lloc del 8 al 10 de maig. La decisió d'ajornar aquest esdeveniment respon, doncs, a la situació d'emergència sanitària que farà inviables les grans concentracions de persones a mitjà termini. Un cop prorrogat l'estat d'alarma i davant la possibilitat que el retorn a la normalitat es produeixi de manera esglaonada, l'alcaldessa de Begur, Maite Selva, manifesta que "la nostra intenció és celebrar-la enguany, però la gravetat d'aquest moment fa que el futur a curt termini sigui incert". I afegeix que "de seguida que la situació ho permeti, reprendrem les reunions de la comissió i proposarem una nova data".

El consistori ja ha comunicat la decisió a les persones i entitats que han col·laborat i s'han implicat activament en la confecció d'aquestes jornades de clausura de la commemoració del mil·lenari del Castell de Begur (1019-2019). Ja des del passat mes d'octubre es va començar a definir un programa d’activitats que havia de servir com a colofó final a una celebració iniciada el mes de maig de 2019 i que al llarg dels darrers mesos ha ofert diverses propostes lúdiques i culturals amb l’objectiu de posar en valor, dignificar i difondre la història d’aquest símbol de Begur i de la comarca. Selva mostra també el seu “agraïment als veïns i veïnes per la seva comprensió davant dels fets extraordinaris que estem vivint; esperem poder seguir comptant, com des del primer dia, amb el suport de les nostres entitats en la celebració del mil·lenari per a posar de manifest el caràcter popular d’una festivitat que a tots els begurencs i begurenques ens omple de joia i d’orgull”.

Redacció: Ajuntament de Begur


Tornar a notícies


2 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo