Accions de seguretat, mesures preventives i recomanacions davant els efectes del temporal “Glòria”

Davant la situació actual i les possibles afectacions que es puguin derivar arran del temporal “Glòria” el Comitè d’Emergència de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro facultat per l’activació en fase d’ALERTA del pla especial d’emergència per risc d’inundacions tant a nivell local com al conjunt de Catalunya ha pres les següents decisions sobre seguretat, mecanismes preventius i recomanacions:


Accions de seguretat


·Davant la recomanació del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la suspensió del servei de transport escolar a tota la comarca del Baix Empordà i la impossibilitat de garantir el servei de menjador, S’ANUL·LA l’activitat docent de dijous 23 de gener de 2020 a les dues llars d’infants municipals, a les tres escoles de primària del municipi, a l’institut Ridaura i al Programa de Formació Professional Inicial.


·També S’ANUL·LA l’activitat docent de dijous 23 de gener de 2020 a l’Escola Municipal d’Art, Escola Municipal de Música, Aula Municipal d’Adults i cursos de català per a adults del Consorci per a la Normalització Lingüística.


·També S’ANUL·LEN les activitats de dijous 23 de gener de 2020 de la Casa Lila, Casal Prejúniors i Júniors; Casal de Joves, i activitats programades a la Biblioteca Mercè Rodoreda, centres cívics, cursos d’AROimpulsa i activitats esportives organitzades per la regidoria d’Esports i Benestar Social (alhora es recomana que també ho facin entitats i clubs esportius d’àmbit privat).


·El Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro, situat a la Plaça d’Europa, s’ha habilitat com a Centre d’Acollida de Protecció Civil del municipi i del conjunt del Baix Empordà. S’hi pot accedir lliurament -també a l’aparcament que l’envolta- i hi ha habilitats diversos serveis d'atenció a la població, des d’alimentació fins a la possibilitat de fer-hi nit, si s’escau.


·Tancament i prohibició d’accés al Passeig Marítim, camins de ronda i cales de la façana marítima. També tancament de parcs infantils i zones enjardinades on hi ha perill de caiguda de branques i altre elements de l’arbrat.


·Davant una possible crescuda del riu Ridaura provocada per l’acumulació de pluges riu amunt, la Policia Local ha establert una zona de tancament d’accessos a prop de la seva conca i llera. Una mesura que s’estén des del Passeig Ridaura al c/Roma fins c/Tramuntana; i des de c/Rec del Molí, c/Xaloc i Av. Verona Terol fins al c/ Pardines.


Mesures preventives


·Obertura, neteja i senyalització d’embornals de les zones fàcilment inundables; i posta a punt dels sistemes de bombeig.


·Talls de circulació per a vehicles i vianants en els carrers i zones susceptibles de patir acumulacions d’aigua. En conseqüència es poden anul·lar parades de transport públic.


·Activació dels diversos serveis municipals, Policia Local, empreses de servei (Aquàlia, Enllumenats Costa Brava i GBI Serveis), Protecció Civil, Creu Roja, Cos de Bombers, Agrupació de Defensa Forestals i entitats i empreses col·laboradores.


Recomanacions


·Cal respectar i acatar tots els indicatius, senyals i avisos d’emergència.


·Cal extremar les precaucions en els accessos i estacionaments a soterranis, i també reduir al màxim el trànsit de vianants i de vehicles en vies inundables.


·Circuleu a poca velocitat ja que hi pot haver embornals oberts i també per evitar danys a tercers a partir de l’efecte onada de l’aigua.


·Eviteu apropar-vos a rius, torrents i rieres, ja que poden tenir crescudes sobtades del curs de l’aigua, i no hi estacioneu vehicles.


·Adopteu mesures preventives en habitatges, comerços i serveis situats en plantes baixes i/o que tinguin plantes semisoterrades o soterrades.


·En cas des situacions d’averies d’enllumenat públic o particular cal adreçar-se a Enllumenats Costa Brava · T 900 365 724.


·Per a qualsevol situació de risc o d’emergència adreceu-vos a la Policia Local de Castell-Platja d’Aro · T 972 825 777 o truqueu al 112. Conserveu la calma, els serveis s’atendran per ordre d’emergència.


·Estigueu alerta a la previsió meteorològica i als avisos, recomanacions i consells d’autoprotecció que s’ofereixen des dels mitjans de comunicació i també des dels canals d’informació de l’Ajuntament i de la Policia Local.


Tornar a notícies

4 vistas0 comentarios

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h