700è aniversari del mercat de la Bisbal d'Empordà


Era el 21 de març de 1322 (1323, si es té en compte el còmput actual) quan el rei Jaume II va atorgar a la vila de la Bisbal el privilegi de celebració d'un mercat setmanal els divendres. Enguany fa 700 anys d'aquell fet i, des de llavors, cada divendres el mercat de la Bisbal acull vora un centenar de parades i és un referent comarcal i turístic, així com un notori actiu econòmic municipal.


Commemorant l'atorgament històric del 700è aniversari, fins al març del 2023, l'Ajuntament, l'Arxiu Comarcal del Baix Empordà i la Federació del Comerç de la Bisbal han programat un ampli ventall d'actes.


*Un mural artístic ceràmic representant esquemàticament el nucli antic amb relleu, que es col·locarà al portal de la Riera.


*Exposició de fotografies històriques del mercat que ha recuperat l'Arxiu Comarcal del Baix Empordà:


*Campanya “La Bisbal a granel': mitjançant bosses sostenibles que oferiran diversos comerços bisbalencs s'incentivarà la compra a granel al municipi.


*'Cuina de mercat', que oferirà una cinquantena de receptes de productes de proximitat i de temporada: cada divendres de mercat s'aniran publicant a les xarxes socials de la Federació del Comerç de la Bisbal.


*'Cuinem al mercat': establiments de restauració bisbalencs faran cuina en directe de receptes de productes de proximitat en públic.


*Visites guiades turístiques i escolars específicament enfocades en l'històric mercat bisbalenc.


*S'editarà un llibre commemoratiu del 700è aniversari del mercat de la Bisbal, que es presentarà el març de l'any vinent en el que serà l'acte commemoratiu de cloenda d'aquestes celebracions/d'aquesta efemèride.

1 visualización0 comentarios