Els Mossos d’Esquadra desmantellen una plantació de marihuana en ple rendiment de 1.424 plantes valo


Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Girona van detenir ahir, a la població de Sant Julià de Ramis, un home de 49 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Girona, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública, falsificació de document públic i defraudació de fluid elèctric.

Agents d’aquesta comissaria van tenir coneixement que en un local situat a la N-IIa, al municipi de Sant Julià de Ramis, podria haver-hi una gran plantació de marihuana indoor en ple rendiment.

La Unitat d’Investigació, conjuntament amb agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana i amb el suport de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona, es van adreçar al local, un antic establiment comercial que ara funcionava, en teoria i en part, com a petit taller de fusteria.

En el marc del dispositiu policial d’entrada i registre efectuat ahir a la tarda, es va identificar i detenir un home que va acreditar que tenia tota la nau llogada.

A l’entrada i registre els mossos van inspeccionar tots els locals interiors i en un d’ells hi van localitzar una estança preparada amb aparells pel cultiu òptim d’una plantació de 784 plantes. En un altre local es van localitzar 640 plantes més.

Això feia un total de 1.424 plantes amb un pes brut de 109 quilograms i que, segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior, la droga estaria valorada en més de 160.000 euros.

Quant als estris localitzats i intervinguts hi havia ventiladors, sistemes de climatització i aire condicionat, transformadors, focus, sistemes d’extracció, i fins i tot càmeres de vigilància. També es van localitzar diverses màquines d’aire condicionat ocultades al sostre, que s’hi va haver d’accedir a través d’una grua.

Els mossos van localitzar un tercer local que estava perfectament preparat amb tots els estris per ubicar-hi una nova plantació de marihuana i fer-la molt rendible.

Fetes les comprovacions amb la companyia responsable del subministrament elèctric es va constatar que hi havia una doble escomesa enganxada directament a la xarxa de distribució de llum i que a més s’havia defraudat molta llum.

Davant la nau hi havia estacionada una furgoneta que els mossos van comprovar-ne la seva titularitat. Aquest vehicle pertanyia al detingut, però les plaques de matrícula no es corresponien ni amb la marca ni amb el model, de manera que, a més, també se l’acusa d’un delicte de falsificació de document públic.

El detingut, a qui no li consten antecedents policials, ha passat avui mateix a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual n’ha decretat la seva llibertat amb càrrecs.


Tornar a notícies

#Girona #PoliciaLocal #Mossos

1 vista0 comentarios

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h