El Ple de Calonge i Sant Antoni aprova per unanimitat donar suport al dret a morir dignament


El Ple de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni va aprovar ahir per unanimitat una moció en suport al dret a morir dignament. La moció, presentada pel grup municipal d'ERC, va tenir el suport de la resta de formacions amb representació municipal (Junts, PSC, Avancem, Republicans, CUP i PP). La moció té entre els seus objectius conscienciar sobre el dret a una mort digna, facilitar que els ciutadans registrin el Document de Voluntats Anticipades (DVA) i que els treballadors i treballadores municipals es formin en aquest àmbit.

La moció destaca, entre d'altres, la necessitat de continuar mantenint l'assistència de Programes d'Atenció Domiciliària i Equips de Suport (PADES), així com reforçar i millorar els serveis de pal·liatius domiciliaris al municipi amb l'augment de servei d'atenció a domicili (SAD), en cas que sigui necessari, per a les persones ateses pels equips de PADES.

La moció en suport al dret a morir dignament aprovada ahir acorda també donar suport a la proposta del Parlament de Catalunya al Congrés dels Diputats sobre la despenalització de l'eutanàsia i el suïcidi mèdicament assistit, i insta el Govern a complir el més abans possible amb els acords del Parlament recollits a la Moció 91/XI de 26 de gener de 2017.

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni també assumeix la responsabilitat de dotar d'informació i formació als treballadors i treballadores municipals sobre els drets de la ciutadania al final de la vida i el DVA. En aquest sentit també s'inclourà l'associació DMD Catalunya - entitat sense ànim de lucre que defensa la llibertat de tota persona a decidir el moment i la manera de finalitzar la seva vida- en consells sectorials o d'altres òrgans de col·laboració que corresponguin i donar-los suport per treballar amb els centres educatius per potenciar activitats de reflexió entorn al dret a una mort digna.

Finalment, la moció estableix un acord de col·laboració per al desenvolupament dels punts anteriors que asseguri la divulgació entre la població i la formació necessària entre el personal municipal. En aquest sentit, es donarà visibilitat i suport als actes que porti a terme DMD-Cat a Calonge i Sant Antoni.

Tornar a notícies

#Calonge #ciutadania #santAntonideCalonge

4 visualizaciones0 comentarios