Vies Braves genera un impacte econòmic de 2,7MEUR


La xarxa d’itineraris marins Vies Braves ha generat un impacte econòmic de 2,7 milions d'euros aquesta temporada i ha contribuït a la creació de més de 43 llocs de treball. El cofundador de Vies Braves, Miquel Sunyer, creu que l’èxit del projecte respon a “la ferma aposta per un model de turisme sostenible que fa compatible el desenvolupament del sector amb la preservació dels espais i recursos naturals”.

És la tercera vegada que Vies Braves encarrega un estudi per conèixer el seu impacte econòmic i mediambiental, així com el perfil dels usuaris dels itineraris marins que gestiona. Segons l’informe realitzat per BiM Consultors, a partir de 488 enquestes fetes a usuaris del projecte, Vies Braves ha generat un impacte econòmic al territori de 2,7 milions d’euros i ha permès crear 43,71 llocs de treball (per any). Pel que fa a la despesa econòmica de les persones usuàries de Vies Braves, els sectors allotjament i restauració en són els més beneficiats.

L’estudi també defineix el perfil dels seus usuaris: un 56% són homes i un 44% són dones; la franja d’edat predominant és la de 46-65 anys i el nivell d’estudis és elevat. Un 44% viatja en família i un 30% ho fa en parella. La procedència és majoritàriament de la zona de Barcelona i rodalies en un 60% dels casos, seguida de Girona amb un 30%. La diversitat dels perfils és molt àmplia: des d’usuaris que utilitzen les Vies Braves per a la pràctica esportiva, a usuaris que les utilitzen com a espai d’oci.

L’estudi també revela que Vies Braves es considera un element determinant a l’hora d’escollir la destinació, segons un 41% dels usuaris enquestats. En aquest sentit, es generen pernoctacions en un 45% dels casos, i per tant, el perfil turístic no és només és excursionista. En el mateix informe, es destaca que el percentatge de repetició de destinació és del 95,5%.

El nedador extrem i cofundador del projecte, Miquel Sunyer, remarca que “Vies Braves continua apropant les persones al mar i contribuint a sensibilitzar la població sobre les seves problemàtiques. És, a més, una oportunitat per revalorar el litoral que posa l’accent en la conservació dels recursos marins, promou la participació de tots els agents locals i s’integra plenament en les singularitats de cada municipi. Així doncs, l’èxit de Vies Braves no es pot entendre sense el suport i la complicitat de les administracions locals que són les encarregades d’incentivar un turisme que potenciï els recursos locals i introdueixi criteris de sostenibilitat en la gestió de l’oferta turística del municipi”.

Tornar a notícies

#CostaBrava #ciutadania

5 vistas0 comentarios