La Casa de Papel, Rosalía, Boris Johnson, Casado, Greta Thunberg, Frida Kahlo, Hazard i Mr. Bean, en


Els protagonistes de les sèries de televisió La Casa de Papel i Les de l’hoquei, la cantant Rosalía, els polítics Boris Johnson i Pablo Casado, l’activista Greta Thunberg, l’artista mexicana Frida Kahlo, el personatge de Mr. Bean i el futbolista Eden Hazard són algunes de les novetats que Caganer.com ha elaborat per aquest Nadal. L’empresa gironina, situada a Torroella de Montgrí i amb una trajectòria de 27 anys, ha donat a conèixer prop d’una quarantena de noves figures que un cop més converteixen personatges famosos del món de la política, artístics, esportius o de la ficció, en caganers del pessebre.

Els creadors de Caganer.com continuen seguint de ben a prop l’actualitat. En l’àmbit polític, s’afegeixen al llarg llistat de figures el primer ministre britànic Boris Johnson i el president del Partit Popular Pablo Casado. Els creadors també han renovat la canceller alemanya Angela Merkel.

El músic britànic George Michael i la cantant catalana Rosalía, guardonada als Premis Grammy Latinos, entren al selecte grup d’artistes de Caganer.com als quals també hi apareix aquest any la pintora mexicana Frida Kahlo. Sèries de televisió d’èxit com La Casa de Papel i Les de l’hoquei, ja a Netflix, també seran protagonistes a la col·lecció d’aquesta temporada amb els seus trets més identificatius: per un costat, les clàssiques màscares de Dalí i la granota (indumentària) vermella; i per l’altra, els colors groc-i-negre de les samarretes de les jugadores d’hoquei patins representats en la figura d’Emma Ricou (Dèlia Brufau). Completa el trio televisiu de Caganer.com d’enguany Mr. Bean, la mítica comèdia anglesa representada per Rowan Atkinson. Qui també ha estat molt present als mitjans de comunicació, els darrers mesos, ha estat la jove activista mediambiental sueca Greta Thunberg, inclosa al llistat de novetats. Marc Alòs, l’escultor de l’empresa empordanesa, explica que s’inspiren “molt en l’actualitat, com a novetats en política aquest any hi havia poc moviment, la majoria ja els havíem creat anteriorment, però hem potenciat altres àrees”.

El fitxatge més destacat d’aquesta temporada del Real Madrid, Eden Hazard, entra com a novetat a l’àmbit esportiu, mentre que altres figures han evolucionat, com el futbolista del FC Barcelona Leo Messi, amb una de les cinc pilotes d’or que ha guanyat sota el braç, i Pau Gasol, ara amb la samarreta dels Portland Trail Blazers. A més, Novak Djokovic s’afegeix al llistat de tennistes on ja hi eren Rafa Nadal i Roger Federer.

Peces de museu com la de David de Miquel Àngel i de monuments com les gàrgoles de Notre Dame també han cridat l’atenció de Caganer.com, que ha ampliat les figures de còmic amb el superheroi Deadpool, Harley Quinn -amant i còmplice del Joker- i Wonder Woman. L’arbre mil·lenari d’Un monstruo viene a verme, la criatura mitològica de l’unicorn representada en un cavall blanc, LOL Surprise i Monkey D. Luffy del manga One Piece completen la nòmina de personatges de ficció.

Per aquesta temporada s’han afegit més perfils dedicats al món de les professions, com les de cirurgiana i cuinera, i del món esportiu, com les de golfista i de futbolista en versió femenina, de waterpolista -amb casquets blanc i blau- i de gimnasta -en rítmica. “Cada cop intentem incorporar més dones i moltes de les figures ja les tenim desdoblades”, afegeix Alòs. La indumentària dels Sanfermines, i les figures del sol, la lluna, el lleó i el goril·la arrodoneixen la quarantena de nous caganers de fang dissenyats i elaborats artesanalment al taller de Torroella de Montgrí.

Els caganers de Caganer.com tenen el distintiu oficial de Producte Artesà Qualificat (PAQ), que atorga el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i que reconeix les creacions de l’empresa del Baix Empordà com a figures artesanes «elaborades de forma manual, individual o en petites sèries». Alòs subratlla que “són figures fetes per nosaltres mateixos, pintades aquí a casa i amb productes de proximitat, ja que, per exemple, el fang prové de la Bisbal d’Empordà. Som molt curosos i busquem que les figures cada cop tinguin més qualitat”.

Tornara notícies


7 vistas0 comentarios

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h