Calonge celebra la Festa Major i la Festa del Vi Nou


La Festa del Vi Nou, conjuntament amb la Festa Major de Sant Martí donen el tret de sortida a una proposta d'activitats que va començar el dia 4 de novembre i s'allargarà fins al dia 17, amb el cap de setmana del vi de pagès. Durant aquests dies el món del vi torna a ser el protagonista a Calonge, juntament amb un seguit de propostes culturals que inclouen des de música fins a exposicions, passant per la màgia i els espectacles infantils, entre d'altres. El programa tant de la Festa del Vi Nou com de la Festa Major i el cap de setmana del vi de pagès vol posar en valor les qualitats del vi de Calonge, i també oferir activitats lúdiques i divulgatives.

La Festa del Vi Nou programa per aquest divendres 8 de novembre una festa infantil a la tarda, la inauguració de l'exposició fotogràfica Calonge i Sant Antoni els anys 70 i l'espectacle de màgia "Una nit amb el Mag Lari". El gruix de les activitats tindran lloc durant el cap de setmana, amb les visites als cellers Mas Eugeni, que s'acompanyarà amb un tast de vi, i la visita al celler Can Pereclara, amb un maridatge de vi amb formatges de l'empordà. La tarda de dissabte concentrarà una bona part de les activitats, amb el vi i la música com a protagonistes. Així, a partir de les 18 h. el centre històric de Calonge, al voltant del castell, s'omplirà amb les parades de vi, el tast de vins de cellers del municipi, el tast de vi de pagès amb porrò i el gran concert de Teodora Enache Trio, que maridarà vi i jazz. El programa del dissabte a la tarda el completa la caminada nocturna Fora Stock que sortirà del castell a les 19 h. per fer un recorregut de 8 quilòmetres i tornar al punt de sortida, on una botifarrada tancarà les activitats de la tarda. A la nit la rumba serà la protagonista de la festa, amb el concert de Kambil's a la Sala Fontova.

El cap de setmana seguirà diumenge amb un matí de cultura de la terra en el que hi participaran la Coral l'Harmonia Antoniense, la Colla Gegantera, la Colla Minyons de Santa Cristina d'Aro i la Colla Castellera de Rubí, així com el grup de música The Covers. El matí engegarà amb l'ofici cantat per la Coral l'Harmonia de Sant Antoni, i amb la cercavila de la colla gegantera de Calonge i el ball de gegants a la plaça Major, que serà també l'escenari de l'exibhició castellera a càrrec de la Colla Minyons de Santa Cristina d'Aro i la Colla Castellera de Rubí. A mig matí serà l'hora del vermut, amb el concurs d'allioli, l'actuació del grup The Covers i un vermut popular amb tast de fideuà.

La festa continuarà dilluns amb la diada de Sant Martí, patró de Calonge. Una gimcana junior i jove, la celebració de l'eucaristia presidida pel bisbe de Girona i amb la Cobla Baix Empordà, i les sardanes a la plaça Major seran les activitats del matí. La tarda estarà dedicada als infants amb l'espectacle infantil "Les sabates noves de l'emperador", a càrrec de la companyia Anna Roca.


Tornar a notícies

#Calonge #Fires #exposició #santAntonideCalonge

5 visualizaciones0 comentarios