18è concurs de còmic de Castell-Platja d’Aro en les modalitats de tira còmica, historieta i animació


Divuitena edició del Concurs de Còmic de Castell-Platja d’Aro, convocat per l’Ajuntament de la mà de la Biblioteca Mercè Rodoreda, obert a tothom i que es divideix en dues categories: infants i joves (de 9 a 16 anys) i adults (a partir de 17 anys). El termini de presentació d’originals és del 6 al 20 de novembre de 2019. Els premis, valorats en conjunt en 1.750 euros, es lliuraran dimecres 4 de desembre (adults) i l’endemà dijous dia 5 (infants i joves) a la mateixa biblioteca. L’exposició pública de les obres participants al concurs serà del 4 de desembre d’enguany al 10 de gener de 2020, també a la biblioteca.

El tema i la tècnica del concurs és lliure, i els treballs han de ser originals, inèdits i no premiats. Els diàlegs poden ser en català o castellà. Hi ha tres modalitats: tira còmica (d’1 a 4 vinyetes), historieta (a partir de 5 vinyetes i fins a 3 fulls A4 en la categoria infantil i juvenil, i entre 3 i 6 fulls A4 com a màxim en la categoria d’adults), i animació (en qualsevol tècnica amb una extensió de 15 segons fins a 4 minuts). La participació en el concurs pot ser individual o a dues mans, i cada participant o equip pot presentar un màxim d’una obra per a cada modalitat del concurs.

En la categoria d’infants i joves els guardons de tira còmica són 60 i 40 euros (1r i 2n Premi); els d’historieta 80 i 50 euros (1r i 2n Premi); i els d’animació 150 i 90 euros (1r i 2n Premi). En la categoria d’adults els guardons de tira còmica són 150 i 90 euros (1r i 2n Premi); els d’historieta 350 i 200 euros (1r i 2n Premi); i els d’animació 250 i 100 euros (1r i 2n Premi). Si el jurat ho considera oportú, es poden atorgar dos accèssits de 70 euros cadascun, a propostes no premiades amb guardons superiors: millor obra amb diàlegs en català, i millor obra d’autor local.

Les propostes s’han de presentar a la mateixa biblioteca, sota pseudònim i cal que l’autor/a faciliti en un sobre adjunt i tancat les seves dades personals (nom i cognoms, adreça, telèfon de contacte i edat), i a la part exterior el lema 18è Concurs de Còmic Mercè Rodoreda 2019, el pseudònim, categoria i modalitat. Els projectes d’animació cal lliurar-los per correu electrònic en un arxiu mitjançant Wetransfer o Dropbox. El jurat pot declarar desert algun dels guardons. Els treballs premiats queden en propietat de l’Ajuntament, i la resta es poden recollir del 13 de gener al 13 de març de 2020, i després d’aquest termini també passen a mans del consistori (informació: T 972 825 491 · biblioteca@platjadaro.com · http://biblioteca.platjadaro.com).

Relacionat amb l’àmbit de les convocatòries i els concursos, divendres 8 de novembre (19.30 h) la biblioteca serà l’escenari dels actes d’enguany del 8è Premi Jordi Comas de Recerca Local amb la proclamació del guardó de l’edició 2019, dotat amb 4.500 euros per al millor projecte d’investigació sobre el municipi amb la col·laboració de la Fundació Jordi Comas, presidida per Carme Hospital. Tot seguit es farà la presentació, a càrrec de l’autor, de la publicació en format de llibre del treball guanyador de l’edició 2015, editat per l’Ajuntament: Abans que tot canviés. Les activitats tradicionals a la Vall d’Aro abans de l’arribada del turisme de masses, de Jaume Badia.

Tornar a notícies

#Platjadaro #CastelldAro #concurs #premis

2 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h