• Ajuntament Platja d'Aro

Ban Municipal 21 octubre 2019 (davant l'anunci de llevantada)


Davant la previsió de fortes pluges acompanyada de llevantada en un període de 36 hores entre el dilluns 21 d’octubre i el dimecres 23 d’octubre, s’activen diversos mecanismes preventius i es fan tot un conjunt de recomanacions a la ciutadania:

MESURES PREVENTIVES:

·Tancament i prohibició d’accés al Passeig Marítim, camins de ronda i cales de la façana marítima.

·Talls de circulació per a vehicles i vianants en els carrers i zones susceptibles de patir acumulacions d’aigua. En conseqüència es poden anul·lar parades de transport públic.

·Treballs d’obertura de la gola del Ridaura i de la riera de Treumal per garantir una correcte desembocadura de l’aigua del riu. ·Obertura, neteja i senyalització d’embornals de les zones fàcilment inundables; i posta a punt dels sistemes de bombeig.

·Activació de la situació de prealerta als diversos serveis municipals, Policia Local i empreses de servei (Aquàlia, Enllumenats Costa Brava i GBI Serveis).

·Preavís als centres educatius del municipi davant la possibilitat de modificacions i anul·lacions tant del servei de transport com de la jornada lectiva (la comunicació final amb les famílies es vehicularà mitjançant el sistema habitual de cada centre educatiu).

RECOMANACIONS:

·Cal respectar i acatar tots els indicatius, senyals i avisos d’emergència.

·Cal extremar les precaucions en els accessos i estacionaments a soterranis, i també reduir al màxim el trànsit de vianants i de vehicles en vies inundables.

·Circuleu a poca velocitat ja que hi pot haver embornals oberts i també per evitar danys a tercers a partir de l’efecte onada de l’aigua.

·Eviteu apropar-vos a rius, torrents i rieres, ja que poden tenir crescudes sobtades del curs de l’aigua, i no hi estacioneu vehicles.

·Adoptar mesures preventives en habitatges, comerços i serveis situats en plantes baixes i/o que tinguin plantes semisoterrades o soterrades.

·En cas de situacions d’averies d’enllumenat públic o particular cal adreçar-se a Enllumenats Costa Brava

·Per a qualsevol situació de risc o d’emergència adreceu-vos a la Policia Local de Castell-Platja d’Aro · T 972 825 777 o truqueu al 112. Conserveu la calma, els serveis s’atendran per ordre d’emergència. ·Estigueu alerta a la previsió meteorològica i als avisos, recomanacions i consells d’autoprotecció que s’ofereixen des dels mitjans de comunicació i també des dels canals d’informació de l’Ajuntament i de la Policia Local.


Tornar a notícies

#Platjadaro #ciutadania #seguretat #mediambient

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h