Ban Municipal 21 octubre 2019 (davant l'anunci de llevantada)


Davant la previsió de fortes pluges acompanyada de llevantada en un període de 36 hores entre el dilluns 21 d’octubre i el dimecres 23 d’octubre, s’activen diversos mecanismes preventius i es fan tot un conjunt de recomanacions a la ciutadania:

MESURES PREVENTIVES:

·Tancament i prohibició d’accés al Passeig Marítim, camins de ronda i cales de la façana marítima.

·Talls de circulació per a vehicles i vianants en els carrers i zones susceptibles de patir acumulacions d’aigua. En conseqüència es poden anul·lar parades de transport públic.

·Treballs d’obertura de la gola del Ridaura i de la riera de Treumal per garantir una correcte desembocadura de l’aigua del riu. ·Obertura, neteja i senyalització d’embornals de les zones fàcilment inundables; i posta a punt dels sistemes de bombeig.

·Activació de la situació de prealerta als diversos serveis municipals, Policia Local i empreses de servei (Aquàlia, Enllumenats Costa Brava i GBI Serveis).

·Preavís als centres educatius del municipi davant la possibilitat de modificacions i anul·lacions tant del servei de transport com de la jornada lectiva (la comunicació final amb les famílies es vehicularà mitjançant el sistema habitual de cada centre educatiu).

RECOMANACIONS:

·Cal respectar i acatar tots els indicatius, senyals i avisos d’emergència.

·Cal extremar les precaucions en els accessos i estacionaments a soterranis, i també reduir al màxim el trànsit de vianants i de vehicles en vies inundables.

·Circuleu a poca velocitat ja que hi pot haver embornals oberts i també per evitar danys a tercers a partir de l’efecte onada de l’aigua.

·Eviteu apropar-vos a rius, torrents i rieres, ja que poden tenir crescudes sobtades del curs de l’aigua, i no hi estacioneu vehicles.

·Adoptar mesures preventives en habitatges, comerços i serveis situats en plantes baixes i/o que tinguin plantes semisoterrades o soterrades.

·En cas de situacions d’averies d’enllumenat públic o particular cal adreçar-se a Enllumenats Costa Brava

·Per a qualsevol situació de risc o d’emergència adreceu-vos a la Policia Local de Castell-Platja d’Aro · T 972 825 777 o truqueu al 112. Conserveu la calma, els serveis s’atendran per ordre d’emergència. ·Estigueu alerta a la previsió meteorològica i als avisos, recomanacions i consells d’autoprotecció que s’ofereixen des dels mitjans de comunicació i també des dels canals d’informació de l’Ajuntament i de la Policia Local.


Tornar a notícies

#Platjadaro #ciutadania #seguretat #mediambient

Entradas Recientes

Ver todo

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h