• Ajuntament de Castell-Platja d'aro

Celebració del Dia Mundial dels Ocells al Parc dels Estanys dissabte 12 i diumenge 13 d'octubre


Celebració del Dia Mundial dels Ocells, el proper cap de setmana 12 i 13 d’octubre al Parc dels Estanys de Platja d’Aro, organitzada per la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro com una proposta de descoberta del patrimoni local i que proposa diverses activitats gratuïtes per a totes les edats. La novetat d’enguany és la primera edició de la Nits dels Ratpenats dissabte al vespre (19 h) a càrrec de Natura Montfred, amb una xerrada i sortida guiada dins el parc amb receptors d’ultrasons. Complementàriament, també dissabte 12 d’octubre (11 h) en motiu de les Jornades Europees de Patrimoni 2019 s’ha programat una visita guiada al Camí de Ronda de S’Agaró (gratuït amb reserva prèvia a l’Oficina de Turisme · visitesguiades@platjadaro.com).

L’endemà, diumenge 13 d’octubre (10-14 h), s’han programat tot un conjunt de propostes per fer lliurement: observació d’ocells assistida per experts, exposició de fotografies i votació popular del 2n Concurs de Fotografia de Natura, mostra de fustes llenyoses de la Vall d’Aro, taller de col·lecció de fustes llenyoses, taller de caixes niu per a ratpenats i taller de ratpenats, zona de coneixement científic i per primera vegada zona Eco-Friendy amb empreses i entitats locals sostenibles: Sloopy Tunas, Natura Montfred, SOS Costa Brava i DLand. També hi ha tres activitats amb horari prefixat: visita al parc amb ornitòlegs i botànics (11 h), mostra d’anellament científic (12 h) i lliurament de premis del 2n Concurs de Fotografia de Natura (13.30 h). Un conjunt de propostes familiars per gaudir i descobrir alguna de les 250 espècies d’aus que en algun moment de l’any habiten a la seva zona humida o hi fan estada durant les migracions.

Coincidint amb la mateixa diada fa sis anys va obrir portes aquest parc urbà de 150.000 m2 d’atractiu ciutadà i turístic, on hi són compatibles la visita pública i didàctica controlada amb la potenciació de la diversitat biològica de la zona tot recuperant els hàbitats i els ambients naturals originaris, i l’observació d’aus. De llavors ençà s’hi ha anat fet noves accions de condicionament, com ara reforestació amb espècies autòctones per crear-hi zones d’obres o la instal·lació de nous punts d’observació, com una torre circular de sis metres d’alçada. També n’hi ha prevista una propera ampliació amb la voluntat de potenciar tant la vessant lúdica de l’espai, ampliant l’itinerari didàctic, com la mediambiental, tot fomentant el creixement de la seva biodiversitat mitjançant una zona de basses inundables temporals, 2’5 hectàrees de paret de pedra seca i dos hotels d’insectes de 2’5 metres d’alçària. També s’hi instal·larà una xarxa de reg, es plantarà més arbrat i arbusts, es canviarà l’accés principal del parc.

La bassa del Parc dels Estanys amb capacitat de 60.000 m3 recull d’excedent d’aigües del Riu Ridaura i de la xarxa d’aigües pluvials gràcies a una obra hidràulica que, d’una banda evita inundacions al nucli urbà de Platja d’Aro, i de l’altra fa possible la recuperació d’un espai de 15 hectàrees d’aiguamolls amb canyissars com ho havien estat abans del desenvolupament agrícola del pla que precedeix la zona urbana. Des de la seva obertura també s’hi han organitzat visites Comunicació i Premsa T 972 804 205 · comunicacio@platjadaro.com www.platjadaro.com · ciutada.platjadaro.com guiades naturalistes i també d’escultòriques com a complement de les dues exposicions anuals d’escultura de gran format a l’aire lliure, des de 2014. Actualment, i fins a les darreries de gener de 2020, acull una mostra de Marzo-Mart.

Tornar a notícies

#animals #tradicions #Platjadaro #oci #turisme

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h