• Ajuntament de Palamós

El consistori palamosí dóna suport a l'alcalde (ERC) i a la regidora de la CUP davant els escrit


El ple municipal de l'Ajuntament de Palamós celebrat ahir dimarts va aprovar una moció de suport a l'alcalde del municipi, Lluís Puig (ERC), i a la regidora de la CUP, Roser Huete, davant els escrits amenaçadors dirigits a ells que varen aparèixer al municipi la matinada del passat divendres 13 de setembre.

Aquesta moció va comptar amb el vot favorable dels grups polítics representats al consistori, excepte la formació municipal de Ciutadans, que malgrat donar suport al text, va mostrar la seva disconformitat amb un dels punts de la moció, concretament el que destacava la promoció de la tasca que desenvolupa l'Oficina de Drets Civils i Polítics que impulsa la Generalitat de Catalunya, i davant la politització amb la qual Ciutadans considera que actualment es regeix aquest òrgan.

La moció aprovada es basa en la Declaració Universal de Drets Humans mitjançant la qual es promou el respecte a aquests drets i llibertats, assegurant el seu reconeixement i aplicació universal i efectiva. El document destaca que "cap persona es pot sentir amenaçada per les seves opinions polítiques, per la defensa dels seus ideals o pels objectius que persegueix socialment i políticament". Aquest document també fa esment a la necessitat de "fer una crida a tots els espais polítics i socials, sense excepció, del municipi, a adherir-se a aquest posicionament defensant la llibertat d'opinió, d'expressió, de reunió i a fer-ho impulsant amb la mateixa força la importància del respecte mutu. Amb tot això la moció "mostra el suport als electes, entitats o altres ciutadans a títol individual que hagin estat víctimes d'atacs a la seva intimitat, imatge i família, o que hagin vist menystinguda de forma denigrant la seva defensa política".

Els fets en els quals es basa aquesta moció varen tenir lloc la matinada del passat dia 13 de setembre, quan uns vàndals varen arrencar i cremar la bandera estelada ubicada al giratori de Mas Gorgoll, i varen fer diverses pintades amenaçadores contra els dos edils i la família de l'alcalde de Palamós


Tornar a notícies

#Palamós #ciutadania

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h