Lledoner d'Or 2019 a Es Portal Hotel Gastronòmic pel suport al vi de la DO Empordà


Es Portal Hotel Gastronòmic va rebre el Lledoner d'Or 2019 pel seu 'decidit suport als vins de la DO Empordà'. El guardó el concedeix anualment el consell regulador de la DO Empordà en el marc de la mostra de vins i caves. El president del consell regulador, Xavier Albertí, va destacar l'aposta pel producte de proximitat d'Es Portal, i també del vi empordanès. "És un home i un hotel gastronòmic que es desviuen per la feina ben feta i per la seva decidida aposta pels vins de la terra", va dir Albertí.

El guardó el va lliurar el director de l'Incavi, Salvador Puig, al xef i propietari d'Es Portal Hotel Gastronòmic, Joan Carles Sànchez. En lliurar el guardó es va destacar el fet que Es Portal és un dels membres més actius del Club de la Ruta del Vi DO Empordà, del Patronat de Turisme de la Costa Brava. I també el fet que Joan Carles Sànchez, des de la Cuina de l'Empordanet, treballa per la defensa i promoció dels vins de l'Empordà.

Joan Carles Sànchez ha agraït el guardó i ha destacat la feina que es fa des del consell regulador. Ha posat com a exemple que la comunicació del guardó li va arribar un dia d'agost en ple servei, a les 9 de la nit. Sànchez va agrair el premi i va apuntar que queda molta feina per fer. 'Hem de conèixer i donar a conèixer encara més els nostres vins. Cal que hi hagi més presència dels nostres vins a les cartes dels nostres restaurants. I això ho hem de fer amb la complicitat de tots els actors implicats: productors, restauradors, administració...'.

Joan Carles Sànchez també va explicar que Es Portal treballa en diversos fronts en la defensa del territori i del producte de proximitat. S'ha constituït com empresa adherida al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Col·labora en el projecte de recuperació del Fesol de l'Ull Ros, i forma part de la xarxa Tràmec. I col·labora amb el projecte Sèpia, també vinculat al parc natural.

Igualment és promotor de jornades gastronòmiques i promotor de productes locals, com l'arròs de l'Estany de Pals o el vi de la DO Empordà. Sobretot, fent difusió d'aquests productes, cuinant en actes promocionals a Barcelona o a diferents punts d'Europa amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Pel que fa al vi, Es Portal va subscriure i incorporar a la carta de vins la declaració de Mas Marroch, de defensa del vi de la DO Empordà. Col·labora amb diverses activitats de promoció com els Sopars Mardiats, la Ruta del Vi el Festival Vívid i organitza activitats amb cellers propers com Mas Geli i Mas Oller.

El Consell Regulador de la DO Empordà ha celebrat a Figueres el lliurament de la cinquena edició dels premis Lledoner d'Or i Bacus Emporità que anualment es concedeixen a persones, institucions o establiments que han destacat en la promoció o defensa dels vins empordanesos, en el marc de la Festa de benvinguda a la Mostra del Vi de l'Empordà que organitza l'Ajuntament de Figueres. Al lliurament, que ha tingut lloc a la Casa Empordà de Figueres, hi han assistit cellers, restaurants i altres entitats i persones relacionades amb la Mostra i el món del vi.

Tornar a notícies

#gastronomia #premis

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h