Una activitat turística amb el Julivia Bus posa el punt i final de l’acollida de nens i nenes sahrau


Aquesta setmana finalitza el programa “Vacances en Pau 2019” a Palafrugell, i per aquest motiu, els quatre nens i nenes sahrauís i als seus familiars, van poder gaudir d’una activitat amb el Julivia Bus per tal de conèixer el patrimoni paisatgístic del municipi. Una proposta que servia com a últim acte de l’estada d’un mes i mig a Palafrugell on han pogut gaudir d'oci i entreteniment, però que també ha servit per rebre atencions diverses que al seu país no tenen o les tenen molt més limitades.

Des del passat 15 de juliol, un total de 8 infants sahrauís d’entre 10 i 12 anys, han passat l’estiu al Baix Empordà, en concret 4 a Palafrugell. Ara, la seva estada arriba a la fase final per tancar una edició més del projecte solidari denominat “Vacances en Pau 2019”, coordinat per l’entitat ACAPS, membre de la Taula de Solidaritat i Cooperació, i en cas de Palafrugell amb la col·laboració de l’Ajuntament.

En aquest sentit, el regidor de cooperació de l’Ajuntament de Palafrugell, Josep Salvatella, ha comentat que “espero que l'estiu que ve puguem tornar a gaudir dels seus somriures i rialles i treballarem, braç a braç amb l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS), perquè en siguin més que els 7 que han pogut vindre enguany al Baix Empordà”.

L’objectiu d’aquest projecte és facilitar que diversos nens i nenes sahrauís tinguin la possibilitat de passar les vacances en un entorn diferent; així com donar a conèixer la realitat del poble sahrauí mitjançant l’arribada dels infants i la seva relació amb les famílies autòctones.

ACAPS Girona, participa en el projecte de “Vacances en Pau”, organitzat per la Delegació del Front Polisari a Catalunya. Les colònies d’estiu per infants sahrauís són un símbol de solidaritat amb els nens i nenes sahrauís i un clam per la pau, contra la injustícia i la guerra.

Aquest projecte, on famílies catalanes acullen a nens i nenes sahrauís durant els mesos de juliol i agost, pretén donar a aquests infants la possibilitat de veure moltes coses que fins ara només coneixen en els llibres escolars (rius, muntanyes, el mar, etc.) i la de conviure amb nens i nenes catalans/es per arribar a tenir una altra imatge del món, diferent de la que veuen cada dia en els campaments de refugiats, on el Poble Sahrauí viu exiliat des de l’any 1975.

Tornar a notícies

#Palafrugell #turisme #nens #educació

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h