Una esplendorosa Sondra Radvanovsky i el show MAESTRO han clausurat la 33a edició del Festival de Pe


L’església del Carme del Castell de Peralada, un lloc entranyable i que Montserrat Caballé va apreciar molt, ha acollit un recital en honor de la gran diva de la lírica.

Sondra Radvanovsky, que va debutar a Espanya i al Festival amb un concert l’any 2007 al costa de la mezzo-soprano Sonia Ganassi, ha actuat en diverses ocasions a Peralada; el 2011 en un recital a l’església, va tornar representant la Norma, de Bellini el 2013 i la darrera vegada va ser per la gala lírica del 30è aniversari del Festival, l’any 2016. Avui, Radvanovsky ha protagonitzat l’homenatge a Montserrat Caballé i l’any vinent serà la protagonista de l’Aida, de Verdi, la nova producció de Peralada. No queda cap mena de dubte, que la soprano és l’autèntic fetitxe del Festival.

Quan parlem del Festival Castell de Peralada, parlem de Montserrat Caballé. El fidel públic del festival sap perfectament de què parlem. La gran diva, en la seva primera visita al Castell, va saber veure a l’entorn de Peralada un potencial perquè el nostre país tingués un festival líric. Juntament amb Carmen Mateu, varen somiar plegades l’inici del que ha acabat essent el nostre festival. La seva participació i la seva veu universal va ser clau per a la projecció internacional del Festival Castell de Peralada i convertir-lo en un referent a la península ibèrica. Avui, veus com les de Sondra Radvanovsky, fan possible que el somni de Montserrat Caballé i Carmen Mateu continuï.

Al costal del pianista Anthony Manoli, la soprano canadenca nascuda als Estats Units, ha revisat un programa amb molts punts en comú amb la soprano catalana. L’Església el Carme ha viscut avui un dels moments més emotius de l’estiu amb un recital-homenatge per part del festival a la que va ser la gran protagonista de les seves primeres edicions.

Fotos: Joan Castro – Iconna

El programa ha començat amb Amarilli, mia bella de Giulio Caccini, ha continuat amb Sento nel core d’Alessandro Scarlatti i O del mio dolce ardor de Cristoph Willibald Cluck. Una primera part molt intensa en la que també s’ha escoltat a Vincenzo Bellini amb Per pieta, bell’idol mio, La Ricordanza i Ma rendi pur contento i a Giuseppe Verdi amb Non so le tetre immagini, d’Il Corsaro. La primera part del recital ha acabat amb Gaetano Donizetti i L’amor suo mi fe’beata, de Roberto Devereux.

Sondra Radvanovsky, que en aquest recital ha estat brillant com ja té acostumat al públic de Peralada, ha començat la segona part del programa amb Giacchino Rossini i La regata veneziana: 1) Anzoleta avanti la regata 2) Anzoleta co passa la regata 3) Anzoleta dopo la regata. La soprano ha interpretat a continuació Sole e amore E l’uccellino ‘Sola, perduta, abbandonata’ de Manon Lescaut de Giacomo Puccini. El recital ha acabat amb Giuseppe Verdi i una magnífica Una macchia, è qui tuttora!, de Machbeth.

La soprano ha estat molt generosa amb les propines amb un total de cinc: Lo son l’umile ancella de l’òpera Adriana Lecouvreur, l’aria Casta Diva de Norma, Vissi d’arte de Tosca, Ebben? Ne andró lontana de l’òpera La Wally i ha acabat amb Somewhere over the rainbow. El públic, entusiasmat pel gran recital ha aplaudit eufòricament a la soprano, que l’any vinent tornarà a Peralada per protagonitzar l’òpera Aida, de Verdi, al costat del tenor Piotr Beczala, la mezzo-soprano Anita Rachvelishvili i el baríton Carlos Álvarez.

El concert, ha estat enregistrat per Catalunya Música.

Tornar a notícies

#musica #Peralada #festivals

0 vistas

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h