20è mercat medieval de Castell d’Aro dissabte 24 i diumenge 25 d’agost amb nous espectacles, música,


Castell d’Aro celebra el cap de setmana 24 i 25 d’agost (11-14 i 18-22 h), en entrada lliure i gratuïta, el 20è Mercat Medieval en el seu nucli històric, un espai declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. Enguany, l’esdeveniment compleix vint anys ininterromputs i compta amb noves i variades propostes d’activitats, demostracions d’oficis, espectacles, fira de productes d’artesania i d’alimentació i espais de restauració. Amb aquesta nova edició del Mercat Medieval, la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, organitzadora de l’esdeveniment, vol repetir l’èxit de les anteriors, amb una assistència d’entre 15.000 i 20.000 visitants als carrers més antics de la vila, tot gaudint dels encants de l’Edat Mitjana.

Les principals activitats proposades són: falconeria, caravana de ponis, consulta de tarot i jocs de temàtica medieval, photocall medieval a la Pineda del Pessebre i una exposició d’armes i armadures de l’Edat Mitjana i d’armes de setge a l’Antic Casino; i com a novetat taller de circ per a totes les edats a la Plaça de la Constitució a càrrec de Los Herrerita. També hi haurà tallers infantils de dames i cavallers de drap sense cosir, ceràmica amb motlles sigil·lats, molins de farina i tallers medievals diversos a càrrec de Quiràlia. Pel que fa a les demostracions d’oficis s’hi podrà veure el cisteller Aleix Grifoll i la fusteria medieval de Marcos Pizarro “El Druida”.

En relació als espectacles de matí i tarda hi haurà música, malabaristes i màstil acrobàtic amb Improvisto’s Krusty Show, animació musical i concert de música medieval amb Els Berros de la Cort, vol de falconeria amb Acariciado el Aire, i les propostes itinerants Rats i Més enllà del bosc de la Cia. Campi Qui Pugui. Durant tot el cap de setmana els productes gastronòmics delecten el paladar de tots els visitants, que poden trobar-hi varietats elaborades artesanalment. També es poden adquirir alguns dels productes artesanals que s’hi mostren i gaudir de diversos espais de restauració. El consistori ha editat 7.000 llibrets informatius en quatre idiomes -català, castellà, francès i anglès- i alhora també ambienta el nucli històric de Castell d’Aro amb escuts heràldics, estendards, banderoles i altres elements simbòlics.

Amb aquesta nova edició del Mercat Medieval, es vol oferir al públic a les darreries d’agost una proposta lúdica que complementa els altres atractius del municipi: comerç i oci, platges i espais naturals o gastronomia i nit. L’entorn escollit, el nucli històric de Castell d’Aro, esdevé l’escenari ideal ja que és un espai declarat Bé Nacional d’Interès Cultural gràcies al conjunt històric i medieval que formen els seus carrers, l’església, i sobretot el Castell de Benedormiens, baluard de la Vall d’Aro, documentat des de l’any 1041, i del que se’n conserva la part més antiga, del segle XII. Actualment és la seu de les sales d’art municipals, i tot coincidint amb el Mercat Medieval s’hi podrà veure l’exposició pictòrica Perseguir la bellesa mirada de Manel Anoro, en entrada gratuïta (11-13 h i 18-23 h). Complementàriament també hi ha programada circulació del minitren de la Vall d’Aro al Parc de l’Estació, diumenge 25 d’agost (18-20 h).

Tornar a notícies

#CastelldAro #Platjadaro #tradicions

Entradas Recientes

Ver todo

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h