Portalblau, de l'Escala, tanca la dotzena edició amb prop de 8.000 espectadors


Per quart any consecutiu, el festival augmenta el nombre d'assistents i es consolida com un dels principals esdeveniments culturals de l'estiu a la Costa Brava

El festival, que enguany ha dedicat diverses activitats a reflexionar sobre el drama dels refugiats, destinarà part de la recaptació a finançar Open Arms.

L'espectacle poètic i musical Una vela en el mar blau: Poesia catalana moderna de tema grec, que ha tingut lloc aquest cap de setmana a La Punta, ha posat punt final al Festival Portalblau, el festival de música i art a la Mediterrània de L'Escala. Amb la presentació dels professors Sam Abrams i Eusebi Ayensa, la proposta artística ha comptat amb la participació de l'actriu Carme Callol, l'actor Jaume Comas i els músics Josep Tero i Ferran Martínez que han interpretat una vintena de cançons i poemes catalans de temàtica grega que han tancat la dotzena edició del festival d'estiu de l'Escala omplint La Punta de gom a gom. Per quart any consecutiu, Portalblau ha augmentat el nombre d'espectadors i ha tancat l'edició d'aquest any amb un total de 7.897 assistents. Aquesta xifra consolida Portalblau com un dels principals esdeveniments culturals de l'estiu a la Costa Brava i confirma l'augment progressiu de públic dels últims anys -7.387 espectadors el 2018; 6.212 el 2017, i 5.261 el 2016-. Amb una ocupació mitjana del 85%, el festival ha penjat el cartell d'entrades exhaurides en els concerts de Clara Peya, Marc Parrot i Paco Ibáñez o en la conferència del periodista Tomás Alcoverro. Les activitats més concorregudes han estat els concerts d'Alfred García i del duet Marcel Lázara i Júlia Arrey; l'espectacle de circ Sidecar o l'exposició Diversitats, Associació de Ceramistes de Catalunya, que encara es pot visitar fins a finals d'aquest mes a l'Alfolí de Sal. El festival d'estiu de l'Escala ha mantingut un cartell d'actuacions musicals de qualitat com a eix vertebrador de la seva proposta i ha apostat per altres disciplines artístiques com el teatre, el circ, la poesia o la reflexió. D'aquesta dotzena edició, la direcció del festival valora principalment la consolidació de les activitats del cicle 'Portalblau al carrer' que es va posar en marxa en l'edició anterior i que cada any permet apropar el festival a un major nombre d'espectadors. Així mateix, l'organització torna a destacar els espais amb encant que acullen les activitats del festival, com el MAC Empúries, el Mar d'en Manassa, La Riba o l'Alfolí de la Sal. Pel que fa a la procedència del públic, cal destacar que en aquesta dotzena edició hi han assistit espectadors de prop de 200 municipis diferents, principalment de les comarques gironines i barcelonines. Un 52% dels espectadors eren veïns de localitats gironines, principalment de ciutats com L'Escala, Figueres, Girona, Olot, La Bisbal d'Empordà o Torroella de Montgrí, entre altres. Un 40,5% dels espectadors provenien de municipis barcelonins, amb Barcelona ciutat, Terrassa o Sabadell com a ciutats amb més assistents. El 7,5% restant es reparteix entre públic d'altres zones de Catalunya i turistes espanyols i estrangers.

Segons els resultats provisionals d'una enquesta telemàtica realitzada als espectadors, el festival es consolida com un catalitzador cultural, turístic i econòmic del municipi, ja que el 60,9% dels assistents de Portalblau dinen o sopen en establiments de l'Escala mentre eren al municipi per assistir a alguna de les activitats del festival. Així mateix, un 27,80% dels enquestats pernocten en allotjaments de l'Escala amb motiu de la seva assistència a Portalblau.

Tornar a notícies

#musica #espectacles #festivals #Lescala

1 vista

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h