Tres gimcanes familiars amb premi gràcies a un joc de pistes per descobrir els principals atractius


La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro continua oferint aquest estiu (i també tot l’any) com a proposta d’animació per a totes les edats la gimcana On és en Xalarí? protagonitzada per la mascota de turisme familiar del municipi, que es pot fer de manera autònoma i per etapes. El mecanisme és senzill: amb l’ajuda d’un plànol de situació que es lliura a l’Oficina de Turisme i en els establiments turístics col·laboradors, on hi ha descrites en quatre idiomes unes pistes enigmàtiques, cal buscar una dotzena de petites plaques amb la imatge d’en Xalarí, situades en diversos espais emblemàtics.

En cadascuna hi ha un codi numèric que cal anotar a les caselles que incorpora el planell. Un cop completades totes, cal retornar-lo a l’Oficina de Turisme on es rebrà un obsequi. Hi ha tres itineraris preparats, un per cada nucli del municipi -Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró-, que alhora presenten diversos nivell de dificultat -perquè hi ha més o menys pistes i perquè l’itinerari global és curt, mitjà o llarg- i en conseqüència, també hi ha tres tipus de regals, però el més preuat és la versió en peluix d’en Xalarí, un element de marxandatge s’afegeix a altres productes personalitzats que també el tenen com a protagonista, elaborats amb la col·laboració de l’equip gironí d’Il·lustració XuxuLanstrum: punts de llibre, adhesius per a cotxes, un joc de memòria de 24 parelles i un quadern d’activitats de 16 pàgines amb diverses propostes (dibuix, Sudoku, cerca de diferències, camins, relació d’objectes o textures, tres en ratlla...). El traços del personatge volen transmetre tendresa entre els infantils, alegria mitjançant els múltiples colors que l’acompanyen i el recordatori d’elements estiuencs amb uns cabells que recorden el sol i una cua que simbolitza les onades del mar.

El municipi va assolir l’any 2014 l’acreditació oficial com a Destinació Familiar, guardó de qualitat que concedeix l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya. Per aconseguir la certificació, que actualment només tenen 24 espais de Catalunya (19 de platja i 5 de muntanya), cal la implicació i el treball conjunt de l’Ajuntament i de l’empresariat local, ja que hi ha un conjunt de requisits que cal complir -tant des de l’àmbit públic com des de l’oferta de serveis dels privat-bàsicament millores en l’allotjament, les infraestructures i la restauració que facilitin l’estada de les famílies al municipi.

Des de l’àmbit municipal cal garantir zones de jocs infantils i lúdiques a platges i al centre vila, la senyalització de les zones de perill, informació en diferents idiomes, la implantació de mesures de seguretat passives i actives, o una programació d’activitats dissenyada per al públic familiar (al municipi, per exemple Mini Club-Ludoteca a la Platja Gran, Festival Xalaro d’espectacles familiars, visites guiades, Mercat Medieval de Castell d’Aro o visites guiades i activitats de descoberta, entre d’altres). Justament, de llavors ençà, l’Oficina de Turisme, edita cada estiu 8.000 exemplars d’una agenda amb quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès) amb el recull de les activitats d’estiu adreçades al públic familiar.

Tornar a notícies

#Platjadaro #SAgaró #CastelldAro #nens #joventut

Entradas Recientes

Ver todo

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h