Festival de Peralada té un impacte de més de 14 milions d’euros al PIB Espanyol i genera 328 llocs d


Amb32 edicions a les seves espatlles, el Festival Internacional de Música Castell de Peralada s’ha consolidat com un dels esdeveniments culturals d’estiu més destacats a l’Estat, per la seva aportació en el camp de la òpera i la dansa, amb una reputació internacional molt destacada.

Juntament a aquest valor cultural, el Festival ha volgut mesurar, mitjançant un estudi realitzat per Deloitte, l’impacte econòmic que genera, que s’ha xifrat en 14,14 milions en el PIB per al conjunt de l’Estat espanyol, i 12,9 milions de PIB per l’economia catalana en concret. L’estudi es va realitzar durant l’edició 2018 el Festival va atreure un total de 26.500 espectadors.

Així mateix, el desenvolupament del Festival contribueix al manteniment de 328 llocs de treball anuals a Espanya, dels quals 300 tenen el seu origen a Catalunya. Aquest migdia s’ha presentat l’Estudi d’Impacte Econòmic, en una roda de premsa que s’ha fet al Patronat de Turisme Girona Costa Brava.

La convicció que els Festivals de música aportem un valor distintiu a la marca Costa Brava-Girona, com a un atractiu de destinació cultural, fa que en col·laboració amb el Patronat de Turisme Costa Brava -Girona portem a terme presentacions a diverses capitals europees per potenciar la nostra marca conjuntament. El vicepresident del Patronat de Turisme Girona Costa Brava, Jaume Dulsat, ha explicat en roda de premsa que "per a la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Girona Costa Brava és molt important promocionar l'oferta cultural, el patrimoni i el turisme de la zona i si cap dubte, el Festival de Peralada és el més destacat de la destinació '. Dulsat ha destacat que 'és importantíssima la relació entre el sector públic i privat, com la que tenim amb Festival de Peralada'.

Per la seva banda, el director del Festival, Oriol Aguilà, ha parlat de la complicitat que mantenen amb les institucions del país, especialment amb les de Girona i més concretament amb el Patronat de Turisme Girona Costa Brava. Ha explicat que 'la funció del Festival és crear i assumir reptes que busquen un

impacte en la creació artística i en els àmbits socioculturals, econòmics i artístics. Any rere any augmenta la nostra vocació de treballar a fons la sostenibilitat i el quilòmetre zero perquè la nostra activitat reverteixi en l'economia i el turisme de les comarques de Girona '. Referint-se a reptes a treballar a mig termini, Oriol Aguilà, ha manifestat que "en un futur hem de treballar el tema de com es poden crear més places hoteleres a la zona per poder així atraure el públic estranger que vincula les seves vacances amb els circuits estivals d'òpera, lírica i dansa '. A la roda de premsa també hi ha assistit, Ernest Pratcorona, el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Peralada. Ha expressat que 'des del consistori estem molt agraïts al Festival ja que col·loca el petit poble de Peralada, que compta amb 2.000 habitants, al mapa internacional. Durant les setmanes de durada del Festival, l'activitat a la vila és molt destacada '.

Tornar a notícies

#festivals #CostaBrava #Girona

1 vista

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h