La Fundació Vimar, entre les 10 entitats gironines que s’agrupen per defensar els drets de les perso


Un total de 10 entitats gironines s’han unit per defensar els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i millorar la seva qualitat de vida i de les seves famílies. Sota el nom d’Iura, l’associació neix amb la intenció de consolidar-se com a entitat de referència en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat a les comarques gironines. Les entitats sense ànim de lucre que hi formen part són les següents: Fundació Ramon Noguera i Fundació Astrid 21 de Girona i Fundació Els Joncs de Sarrià de Ter (Gironès); Fundació Altem de Figueres (Alt Empordà); Fundació Vimar de Palamós (Baix Empordà); Fundació Aspronis de Blanes i l’Associació Montseny Guilleries d’Arbúcies (la Selva); l’Associació Integra d’Olot (Garrotxa); Fundació Taller Cerdanya de Puigcerdà (Cerdanya); i Fundació MAP de Ripoll (Ripollès).

Iura té com a objectius assumir la representació institucional a la província de Girona per col·laborar amb l’administració en el diagnòstic de les necessitats, la planificació i l’avaluació dels serveis. La intenció és exercir d’interlocutor amb l’administració territorial en la defensa de les persones i sumar-se a la tasca que fa DINCAT a Catalunya com a entitat de segon nivell que agrupa a les entitats que ofereixen suports a les persones amb discapacitat intel·lectual. La nova associació gironina també vol generar opinió pública en el territori, informant i assessorant.

L’associació, que es va començar a idear ara fa dos anys, s’ha presentat avui a la seu a Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb la presència de tres membres de la junta directiva d’Iura:Salvi Amagat, president; Jesús Candel, tresorer, i Jordi Sistach, vocal.

Amagat ha explicat que «creiem que aquesta associació és molt necessària per donar veu a les persones amb discapacitats intel·lectual des dels territoris. Sovint, els nostres fills i les persones amb discapacitat intel·lectual estan representades per entitats que operen des de Barcelona i creiem que cal que la seva veu sigui més directa». El president d’Iura ha afegit que «la tasca que fan les entitats federatives és molt important i necessària, però pensem que si des del territori tenim una sol veu podem impulsar, fer de palanca de canvi i ajudar a les nostres federatives a aconseguir millors resultats».

Iura, que significa dret en llatí, estarà integrada, diu Amagat, per «entitats amb una llarga història, en molts casos de més de cinquanta anys, sense ànim de lucre, impulsades i participades per les famílies en un moment en que no existien serveis per aquestes persones. Les entitats estan fortament arrelades al territori, són solidàries, tenen vocació de servei públic i atenen a les persones de manera integral i en totes les seves etapes vitals».


Tornar a notícies

#fundació #Girona

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h