Inauguració de “Intents” de Isabel Banal al Museu de la Mediterrània


El Museu de la Mediterrània inaugura l’exposició “Intents” d’Isabel Banal, divendres 28 de juny a les 19 h, dins del Cicle Camins propers d’Art Contemporani. Una exposició inèdita produïda amb l’ajut del Museu de la Mediterrània. A l’exposició es podrà veure una instal·lació formada d’una sèrie de taules de tota mena que s’han aconseguit després de fer una crida als veïns i veïnes de Torroella de Montgrí, en aquest sentit ha estat una acció participativa. Aquestes taules cedides per la població local han estat modificades per tal de poder formar part de l’exposició.

L’exposició “Intents” es podrà visitar fins al 2 de setembre al Museu de la Mediterrània.

”Intents”

És tracta d’una exposició inèdita d’Isabel Banal produïda conjuntament amb l’ajut del Museu de la Mediterrània. A l’exposició es podrà veure una instal·lació formada d’una sèrie de taules de tota mena que s’han aconseguit després de fer una crida als veïns i veïnes de Torroella de Montgrí, en aquest sentit ha estat una acció participativa. Aquestes taules cedides per la població local han estat modificades, per tal de poder formar part d’una instal·lació dins la mostra “Intents”.

La taula és un element recorrent en els treballs artístics d’Isabel Banal i ara en aquest cas seran la base per crear aquesta instal·lació. Les taules a nivell simbòlic són un arquetip per l’artista. Totes les taules aparentment són igual, però si les mires detalladament totes són diferents...com ho són també les persones.

En aquesta exposició l’element vertebrador serà la imatge del pont. El pont és el que uneix taules entre elles, les connecta. El pont és un símbol universal de trànsit, de recerca i de connexió. També és un element present i imprescindible en el paisatge que ens parla dels rius i rieres que transcorren i configuren el territori des de la muntanya fins al mar, com és el cas del riu Ter a Torroella de Montgrí.

L’artista treballa amb el canvi d’escala que confronta d’alguna manera realitat i pensament. Els ponts emprats son els que es fan servir per muntar els pessebres casolans -aquests paisatges que fem i desfem cada any-. Ponts que dialoguen amb el cos humà o amb taules -altres paisatges quotidians-. Relacions que ens parlen de dualitat i simetria, de moviment, de compartir, de vincles i comunicació...o de tot el contrari...

El mateix dia de la inauguració també es podrà visitar l’exposició «Traginadores» també d’Isabel Banal a l’Espai del LÚCID, a la Sala de Torroella de Montgrí, juntament amb la presentació del llibre de poesia «el tres no fuma o la dura crosta» de l’artista emergent Joan Pujades.

«Traginadores» és una sèrie fotogràfica de 5 imatges creades el 2016 on l’artista es col·loca dins d’una senalla, una galleda, un cove, un cistell i una caixa de fruita de plàstic i, a la vegada, fa el gest de portar-se. Imatges absurdes i impossibles. Aquests estris, usuals en el món de la pagesia, volen evocar el treball anònim i constant de tots els temps de tantes dones.

Tornar a notícies

#cultura #TorroelladeMontgrí

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h