LA CUINA DE L’EMPORDANET COL·LABORA EN EL LLIBRE ‘HISTÒRIA DE LA CUINA CATALANA I OCCITANA’ DE VICEN


La Cuina de l’Empordanet ha col·laborat en l’edició del llibre ‘Història de la cuina catalana i occitana’ del valencià Vicent Marqués, i ahir se’n va fer la presentació al Museu del Suro de Palafrugell.

El xef del restaurant Casamar de Llafranc, Quim Casellas i el xef del restaurant La Plaça de Madremanya i president de La Cuina de l’Empordanet, Vicenç Fajardo van intervenir en un col·loqui sobre cuina, i van aprofitar per elogiar la tasca de Vicent Marqués, que ha dedicat tota la seva vida a recopilar la història de la gastronomia del nostre país.

‘Història de la cuina catalana i occitana’ és un volum que inclou 200 monografies i més de 300 receptes de salses, d’aperitius, d’ensalades i de sopes. Acompanyades de les il·lustracions de Montse Mayol, les prop de 1000 pàgines del llibre no només expliquen els processos d’elaboració de les receptes. L’obra de Marqués sobretot esdevé un recorregut històric, filològic, literari i cultural de dues cuines germanes com són la catalana i l’occitana.

40 anys de feina

Abans de la seva jubilació, Vicent Marqués es dedicava a la cuina i paral·lelament, també escrivia llibres d’àmbit gastronòmic. La idea de recopilar la història de la cuina catalana i occitana va sorgir fa 40 anys, quan va iniciar una recerca de dades, que encara avui segueix en procés. El resultat és ‘Història de la cuina catalana i occitana’ (Edicions Sidillà), una obra mestra que ajuda a preservar la història d’uns lligams que van més enllà de la cuina.

La Cuina de l’Empordanet

La Cuina de l’Empordanet és un col·lectiu gastronòmic que aplega 20 professionals de la cuina i de la restauració, i que fa molts anys que treballa en la difusió de la cuina del Baix Empordà i dels productes de proximitat i de temporada.

Fou l’any 1995 quan el grup de restauradors, que des del 1983 organitzava les mostres gastronòmiques de La Cuina de l’Empordanet, va decidir convertir-se en una associació sense ànim de lucre, per treballar des d’aleshores en la millora i la difusió de la cuina d’aquest petit rodal, cada dia i a tota hora, individual i col·lectivament.

Perfils i edats diferents capaços d’intercanviar coneixements i criteris, de complementar propostes i de fer pinya per enlairar la qualitat i el prestigi d’una cuina ancestral que ells s’han encarregat de preservar, però també de posar al dia i d’innovar quan ha convingut i quan la demanda del públic nostrat o forà així ho ha reclamat.


Tornar a noticies

#gastronomia

0 vistas

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h