• Ajuntament de Castell-Platja d'aro

El mític jugador Anatoly Kàrpov torna a la setena edició del festival internacional d’escacs vila de


L’anomenat Platja d’Aro Chess Festival (www.platjadarochessfestival.cat) és una iniciativa del Club d’Escacs Platja d’Aro amb el suport de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, i els diversos grups que el configuren estan homologats per la Federació Catalana d’Escacs i la Federació Internacional d’Escacs. Durant una setmana proposa diversos torneigs inclosos en el Circuit Català d’Oberts Internacionals. També es jugarà la Copa Internacional Anatoli Kàrpov per a jugadors menors de 12 anys, alumnes de l’escola d’escacs de l’excampió mundial, que de manera majoritària són d’origen rus.

En el Grup A hi jugaran professionals de renom com el Gran Mestre ucraïnès Viktor Moskalenko, reputat teòric del joc; el Gran Mestre barceloní, Marc Narciso Dublan, tres vegades campió absolut de Catalunya i que també ha guanyat el campionat absolut d’Euskadi; i el Gran Mestre cubà Orelvis Pérez Mitjans, també campió absolut de Catalunya l’any 2013. Els acompanyaran cinc Mestres Internacionals i dos Mestres FIDE, com el gironí Àlex Vidal Zamora, 4t classificat en la darrera edició del torneig; i Gerard Ayats Llobera de Llinars del Vallès. En el grup B, el més nombrós, també hi haurà diversos jugadors titulats. Durant la competició, els participants també podran gaudir de diverses activitats lúdiques, culturals i esportives.

Tot i que actualment Kàrpov manté poca activitat competitiva, és considerat un dels millors jugadors de la història. Té el títol de Gran Mestre des de l’any 1970, i ha estat Campió del Món en dues etapes, primer de 1975 a 1985, i després de 1993 a 1999 en el moment que hi havia dues competicions internacionals paral·leles, enfrontades i sense unificar, i per tant dos campions mundials. Entre 1986 i 1990 també va disputar el títol tres vegades contra Garry Kasparov. Més enllà del món de l’esport ha estat diputat del congrés rus, president del Fons Internacional per la Pau, president de la Comissió per als damnificats de Txernòbil i ambaixador d’UNICEF. En la seva primera visita al municipi l’any 2016, va inaugurar l’espai públic amb taules permanents per practicar escacs instal·lat per l’Ajuntament a la Plaça Major de Platja d’Aro.

Tornar a noticies

#Platjadaro #esport

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h