L’Escola d’Estiu de la FOEG premia Grup Blanch, Globalimar i Astech per les seves trajectòries d’èxi


L’Escola d’Estiu Jordi Comas de la FOEG, que s’ha consolidat com a gran trobada anual empresarial, ha guardonat avui, en l’acte que s’ha dut a terme al Museu del Suro de Palafrugell, a tres empreses per la seva trajectòria d’èxit: Grup Blanch de Fornells de la Selva (com a empresa de llarg recorregut), Globalimar de Llagostera i Astech de Cornellà del Terri. Rússia i els Emirats Àrabs han estat els països protagonistes de la VIII Escola d’Estiu. La Patronal ha volgut aquest any fer un pas més i oferir una visió molt àmplia de les característiques polítiques, socials i les diferències interculturals amb aquests dos territoris, amb experts molt destacats i amb una taula rodona que ha comptat amb la participació de Tomàs Llistosella, Export Manager de Frit Ravich; Ferran Ribalta, Director General d’Aigua de Sant Aniol; i Laura Liarte , CEO de Hohner Automáticos, que han explicat les seves experiències en exportació. La taula ha estat moderada per l’expert en dret internacional Joaquim Llimona.

La VIII Escola d’Estiu Jordi Comas de la FOEG, coorganitzada per la FOEG, l’empresa gironina Tick Translations, de serveis lingüístics i consultoria internacional, i l’Ajuntament de Palafrugell, s’ha celebrat en aquesta edició sota el lema Liderar en un món global, negocis internacionals: el cas de Rússia i Emirats.

L’alcalde en funcions de Palafrugell, Josep Piferrer ha manifestat que “un any més, l'Escola d'Estiu de la FOEG suposa un element referencial pel que fa a la innovació i la visió estratègica de la nova economia. Un esdeveniment per conèixer experiències en exportació que té lloc a Palafrugell, en un espai on, a principis del segle passat hi havia instal·lada una de les primeres empreses exportadores del país”.

La secretària general d’Empresa i Coneixement, Marta Felip, ha remarcat que “l’Escola d’Estiu Jordi Comas s’ha consolidat com a punt de referència de la trobada empresarial de la patronal gironina, on la filosofia de l’esforç, del treball, de l’aprenentatge continuat són ben presents”. “És aquí on la col·laboració entre empresa i institucions, el compartir coneixement i experiències, agafa la seva màxima expressió”, ha indicat. “Des del departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya tenim claríssim que és imprescindible que empresaris i Institucions treballin conjuntament per posicionar Catalunya al món, treballar per aconseguir que la Innovació digital sigui el motor d’una nova economia, treballar per tenir una ciutadania digital apoderada, capacitada i protegida, i treballar per aconseguir la Internacionalització de les nostres empreses, perquè la captació d’inversió estrangera augmenti, per aconseguir una Catalunya del segle XXI moderna, àgil i eficient. I això ho estem fent”, ha explicat.

El president de la FOEG, Ernest Plana, ha destacat que “el model gironí empresarial és un referent a l’àmbit mundial i l’Escola és una mostra d’aquesta realitat i un petit gra de sorra perquè les empreses obrin encara més portes a la innovació i a la internacionalització”. “Molt ja s’ha fet, però molt encara és possible”, ha remarcat. “La FOEG sempre hi és i hi serà en aquest camí cap al reconeixement empresarial i seguirà oferint tot el seu suport per fer que junts arribem més lluny”, hi ha afegit.

L’Escola porta el nom de Jordi Comas, “un gran referent, amb una visió empresarial i territorial única”, segons destaquen els organitzadors.

Tornar a notícies

#educació #Palafrugell

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h