Posada en marxa del projecte Camins Escolars Segurs a la Bisbal d’Empordà


L'Àrea d'Ensenyament i el Consell d'Infants Municipal estan impulsant el projecte Camins Escolars Segurs a la Bisbal, amb la participació de l'Associació Cultural La Volta. La iniciativa socioeducativa té com a principal objectiu facilitar i promoure el camí de casa fins a l'escola d’infants, de forma segura i autònoma.

El projecte pretén fomentar d’altres valors implícits que generin una estratègia pedagògica que, alhora, promou valors com la sostenibilitat, la responsabilitat i la seguretat. A més a més, vol incentivar el desenvolupament de la consciència crítica dels infants participants i convidar-los a contribuir en millora de l'entorn. La importància d'afavorir la sensació de seguretat i benestar en aquests trajectes quotidians representa una transformació del model de mobilitat dels centres urbans i de responsabilitat dels infants autònoms, que es converteixen en ciutadania responsables en l'entorn urbà.

Passada la fase de diagnosi, a través d'enquestes a tot l’alumnat de la ciutat, de reunions amb persones tècniques, entitats, AMPA's, directors/es d'escoles i responsables de diverses Àrees consistorials, s'ha fet una primera proposta de Camins Escolars Segurs. En aquest sentit, per tal de fer-ho el màxim de col·laborador possible i sensibilitzar als infants de la ciutat, s'han dissenyat una sèrie d’accions de caràcter participatiu. S'han dut a terme a les escoles bisbalenques durant els mesos d'abril i maig, i va culminar dilluns amb una activitat conjunta entre tot l’alumnat de 6è curs de primària de totes les escoles: el Taping.

L’activitat va consistir a decorar, intervenir i marcar el camí segur proposat mitjançant un material provisional (cinta adhesiva), per tal que habitants, escoles i comerços vegin de manera real i temporal el recorregut amb els punts claus del recorregut dels Camins Escolars Segurs. La ruta definitiva se senyalitzarà amb ceràmica i aquest serà el proper pas que treballarà l'Associació La Volta amb els infants de la ciutat.

Tornar a notícies

#nens #escoles #seguretat #ciutadania #educació #LaBisbaldEmpordà

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h