El menú "Dels MasterPeix" farà protagonista el peix fresc de Palamós en establiments del g


La directora general del Grup Brugarol, amb seu a Palamós, Victòria Engelhorn, ha presentat aquest matí (29/05/19) el menú Dels MasterPeix, una nova proposta gastronòmica que posa en valor el peix fresc i basada en els peixos menys coneguts del litoral, en combinació amb els productes i vins de Brugarol, elaborats sota criteris d'agricultura ecològica.

D'aquesta manera, des de Brugarol, i en col·laboració amb el projecte Palamós Peix que l'Ajuntament i la Confraria impulsen al municipi per a fomentar el peix desembarcat a la llotja palamosina, es vol contribuir al coneixement, la sostenibilitat i la gastronomia dels productes del mar, tot fent pedagogia d'aquelles espècies poc cotitzades, però amb un alt valor culinari i gastronòmic, potenciant la cuina del peix fresc de la costa com a element bàsic de la dieta mediterrània.

Amb motiu d'aquest vincle l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, també ha estat present en aquesta presentació, agraint a Brugarol aquesta iniciativa que permet promocionar el peix de Palamós i la feina que fan els seus pescadors.

El menú Dels MasterPeix, de la mà dels pescadors palamosins

Amb aquests objectius el menú Dels MasterPeix es realitzarà amb la col·laboració de l'Espai del Peix, que coordinarà en aquests sopars temàtics, la participació dels pescadors del municipi que han seguit en aquest equipament la formació MasterPeix.

Els pescadors palamosins presentaran als participants dels sopars, les característiques, qualitats i receptes de les espècies protagonistes de cada àpat, totes elles poc conegudes per al públic en general però amb un alt valor culinari i gastronòmic.

Durant el sopar els comensals podran interactuar amb els pescadors que els explicaran també la tipologia d'arts de pesca, els caladors, així co

m aquelles mesures que els pescadors palamosins apliquen per a garantir la sostenibilitat del recurs.

El menú Dels MasterPeix s'iniciarà el proper divendres 7 de juny al restaurant de l'Hostal La Fosca, que el Grup Brugarol té ubicat en el mateix passeig de la platja de La Fosca.

La campanya culinària seguirà, en aquest establiment, tots els primers divendres dels mesos de juliol, agost i setembre. El menú Dels MasterPeix consistirà en: amanida de l'hort amb verat en escabetx, romesco de peix fresc, canana farcida de carn, gelat de recuit de Ball-lloc, i tot maridat amb vins Brugarol, amb un preu de 30 €.

Posteriorment i durant la tardor, el Grup Brugarol estudia la possibilitat també de poder realitzar un menú "mar i muntanya" que es duria a terme en aquest cas al restaurant de la Finca Bell-lloc, l'establiment hoteler que aquest grup té ubicat a la vall palamosina de Bell-lloc.

Tornar a notícies

#gastronomia #Palamós

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h