10a Jornada de l'Esport Femení


L'apneista Isabel Sánchez-Aran i la surfista de neu Nora Cornell completen el repòquer d'ambaixadores de la desena edició de la Jornada de l'Esport Femení.


A banda d'elles dues, la resta d'ambaixadores d'aquesta edició són l'àrbitra de bàsquet de Castelló d'Empúries Yasmina Alcaraz, la ciclista de BTT de Flaçà Txell Figueras i la directora esportiva de l'Uni Girona, Laia Palau, que n'és l'ambaixadora d'honor de l'efemèride.


«La Jornada de l'Esport Femení és una gran oportunitat per donar a conèixer les opcions esportives presents en el territori. Les noves generacions de nenes, noies o dones que vulguin iniciar-se en qualsevol esport seran ben rebudes, cuidades i, el que és més important, es divertiran i aprendran valors importants per a la vida», ha destacat Isabel Sánchez-Aran, que ha afegit: «És un orgull haver estat triada ambaixadora; d'aquesta manera es reconeix la rellevància de l'apnea com a esport molt lligat a la cultura mediterrània i, en particular, al meu poble, l'Estartit».


L'apneista considera que «el busseig a pulmó s'està popularitzant. Ja no és una cosa només de pescadors, sinó que molta gent decideix practicar-lo per simple oci i gaudi. La presència de la dona en l'apnea està en auge. Però també s'han fet passos enrere, com la igualtat en els reglaments, la promoció de la participació femenina en campionats, la redacció o no d'un pla d'igualtat dins les federacions... No ens podem adormir».


La Jornada de l'Esport Femení, que va néixer el 2013, està organitzada per l'Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i el Consell Esportiu del Gironès.

1 visualización0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo