Parvovirosis: prevenir molt millor que curar!!

ANNA MENDIETA · Veterinària - Col. GI-891

Últimament a la clínica estem visitant molts cadells afectats de parvovirosi, una malaltia vírica, molt contagiosa i molt greu, que ens preocupa força perquè es pot evitar si es vacuna adequadament.

Què és la parvovirosi exactament?

És una malaltia produïda per un parvovirus que afecta sobretot als cadells si no se'ls vacuna a partir que deixen de mamar de la mare, que és quan comencen a perdre la immunitat que ella els ha donat, o sigui les defenses. També pot afectar a tot aquell animal que no hagi estat ben vacunat.

Quins símptomes produeix?

Presenten vòmits, que poden tenir o no sang, i diarrees líquides i hemorràgiques que fan molt mala olor. Com que sovint afecta a cadells, és molt greu perquè es poden deshidratar i si no s'agafa a temps, poden morir

Es pot prevenir amb vacunació?

Sí, existeixen vacunes per poder prevenir aquesta malaltia tan greu. És important començar a vacunar quan els cadells deixen de mamar de la mare al mes i mig d'edat o 2 mesos, i s'han d'anar posant recordatoris de la vacuna fins que el cadell té cap a 4 mesos.

I per què fins tan tard? Si paro abans què pot passar?

Es vacuna fins tan tard perquè les defenses de la mare es van perdent a poc a poc fins que cap als 4 mesos el cadell ja és prou madur per tenir unes bones defenses i quedar ben protegit. Si aturem abans d'aquesta edat els recordatoris ens podem trobar que emmalalteixin tot i haver posat alguna vacuna.

Es pot curar?

És clar que sí, no sempre ha d'acabar tot malament. És una malaltia molt greu però que agafada a temps, podem posar-hi remei. Ara bé, el més important és prevenir!

 

NOTA: és una malaltia que les nostres mascotes no ens poden encomanar.

mendieta.PNG

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h