Arròs negre amb calamarsons

GUIA GASTRONÒMICA

Panellets

Els panellets formen part de la gastronomia catalana tradicional com a postres típiques de la diada de Tots Sants, ja que antigament tenien un caràcter sacramental, i encara ara es consumeixen preferentment en aquesta data. Estan fets a base de massapà i de farina d'ametlla, però s'hi afegeixen diferents ingredients que els atorguen un ampli ventall de sabors.

El procés d'elaboració d'aquests petits dolços, de formes variades, es realitza a partir d'una base de massapà (massapà base, massapà bast o massapà fi) feta amb farina d'ametlles, sucre, ous sencers i, de vegades, aigua. Després de deixar reposar la massa 24 hores, se'ls dona diferents formes i sabors afegint-hi nous ingredients (pinyons, cafè, fruita confitada, coco, etc.) i es fornegen. Per estar sota l'aixopluc del distintiu de qualitat Especialitat Tradicional Garantida (ETG), a la massa no hi ha d'aparèixer fècula (patates o moniatos), poma, conservants ni colorants artificials.

hjkfk.PNG