Gallina de Piel Wines
ROCA DEL CRIT
2016 Empordà
Vi negre, 13,5%
Preu: 14,95 €
C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis, Palafrugell |
645 803 295 | eva@elnou.cat | Dilluns a divendres 9h a 14h |
Arròs negre amb calamarsons

Gastronomía
GUIA GASTRONÒMICA
Panellets
Els panellets formen part de la gastronomia catalana tradicional com a postres típiques de la diada de Tots Sants, ja que antigament tenien un caràcter sacramental, i encara ara es consumeixen preferentment en aquesta data. Estan fets a base de massapà i de farina d'ametlla, però s'hi afegeixen diferents ingredients que els atorguen un ampli ventall de sabors.
El procés d'elaboració d'aquests petits dolços, de formes variades, es realitza a partir d'una base de massapà (massapà base, massapà bast o massapà fi) feta amb farina d'ametlles, sucre, ous sencers i, de vegades, aigua. Després de deixar reposar la massa 24 hores, se'ls dona diferents formes i sabors afegint-hi nous ingredients (pinyons, cafè, fruita confitada, coco, etc.) i es fornegen. Per estar sota l'aixopluc del distintiu de qualitat Especialitat Tradicional Garantida (ETG), a la massa no hi ha d'aparèixer fècula (patates o moniatos), poma, conservants ni colorants artificials.
