top of page

Arròs negre amb calamarsons

GUIA GASTRONÒMICA

Saps per què està de moda posar oli d'oliva al cafè?

El cafè és una de les begudes més populars a tot el món, especialment durant les primeres hores del dia.

image.png

El cafè és una de les begudes més populars a tot el món, especialment durant les primeres hores del dia, i també hi ha una tradició mediterrània de prendre una cullerada d'oli d'oliva verge cada matí. Per tant, la combinació d'aquests dos costums porta a la idea de barrejar oli d'oliva amb cafè. Explorem el sentit d'aquesta pràctica i com els experts la recomanen. “Oleato” o cafè amb oli d'oliva.

 

Starbucks, una cadena de cafeteries recone‑ guda a nivell mundial, ha llançat una nova línia de cafè anomenada “Oleato”, que combina el cafè tradicional amb una dosi d'oli d'oliva verge extra. Aquest nou producte, tot i que encara no està disponible a totes les botigues de Star‑ bucks, ha introduït una nova manera de consu‑ mir cafè, oferint opcions com cafè amb oli vaporitzat i llet d'avena, cafè premsat en fred amb una “escuma daurada” de vainilla infusio‑ nada amb oli d'oliva, i fins i tot un cafè exprés gelat amb sirope d'avellana, llet d'avena i gel.

 

Aquestes opcions inclouen oli d'oliva verge extra a més del cafè tradicional de Starbucks, oferint així els beneficis antioxidants i antiinflamatoris de la dieta mediterrània.

 

Per què combinar oli d'oliva amb cafè?

Afegir oli d'oliva al cafè pot enriquir la beguda amb greixos de qualitat i augmentar els seus beneficis per la salut, proporcionant més anti‑ oxidants i altres substàncies saludables. A més, la combinació d'oli d'oliva i cafè pot tenir un efecte positiu sobre el trànsit intestinal, encara que s'aconsella moderació en el consum per evitar efectes secundaris com gasos o diarrea. La presència d'antioxidants es veu notablement incrementada, i l'efecte antiinflamatori es veu reforçat en aquesta combinació, anomenada oleat.

 

Com combinar oli d'oliva i cafè?

Els baristes experts suggereixen dues maneres d'afegir oli d'oliva verge al cafè꞉ amb cafè sol, tot i que aquesta opció pot resultar en una beguda lleugerament desequilibrada, ja que el greix pot separar‑se del cafè. Amb llet, emulsionant primer l'oli amb la llet i després barrejant‑ho amb el cafè, creant així una barreja homogènia.

bottom of page