Ajudeu-nos a evitar robatoris a l'interior de vehicles

INSPECTOR DAVID PUERTAS FERNÁNDEZ Cap de l'Àrea de la Policia Local

Aquests robatoris ocasionen moltes molèsties perquè tot i no tenir un gran valor econòmic, el que s'emporten en moltes ocasions, sí que tenen un alt valor sentimental o simplement provoca molèsties i dificultats perquè hem de tornar a fer documents que se'ns han emportat i que són necessaris.


 

Us donem alguns consells per intentar evitar-los o com a mínim minimitzar-los:


No deixem res de valor a l'interior del vehicle. Hem de tenir present que el vehicle no és una caixa forta i hem de valorar el que deixem en el seu interior (econòmic o sentimental), per si el perdem. En algunes ocasions hem recollit denúncies de gent que havia perdut la seva tesi, treball, fotografies familiars i material informàtic de gran valor.


Si tot i així heu de deixar algun objecte a l'interior, sobretot que no es vegin des de l'exterior. Que no deixem “pistes” que puguin portar als autors a pensar que en algun lloc del vehicle hi ha objectes de valor (bosses de càmeres, ipad, Tablet, etc.). Si pot ser que tinguem el cotxe a la vista, i si no podem que estigui estacionat en un lloc concorregut i amb gent. 


Si és de nit, a part d'aquestes petites coses, també és important que sigui un lloc il·luminat.
Si aneu de vacances fora del país, penseu que el millor lloc per tenir la documentació és la caixa forta de l'hotel, si la portem a sobre

mossos.PNG

reflexioneu sobre si és millor portar-la amb vosaltres controlada o bé deixar-la a l'interior del vehicle, sense cap tipus de vigilància. Tenim moltes denúncies d'aquestes característiques i de les molèsties que posteriorment provoquen.


Si us esteu desplaçant amb el vehicle fins a la seva localitat de destí, és convenient circular amb les portes bloquejades, per evitar possibles sostraccions.


En moltes ocasions, el que és més dissuasori és una bona alarma al vehicle.


Si malgrat tot això, sou víctimes d'un robatori, sobretot no toqueu res i truqueu per telèfon a la policia per tal que puguem fer la comprovació de danys, comprovar si hi ha vestigis que ens puguin portar fins als autors i que puguin presentar la denúncia.