Consells de seguretat per la gent gran als caixers i a les oficines bancàries

INSPECTOR DAVID PUERTAS FERNÁNDEZ Cap de l'Àrea de la Policia Local

Al caixer i a l'oficina bancària:

És millor utilitzar els caixers automàtics interiors que els exteriors. En molts d'aquests hi ha llisquets que ens permeten estar sols mentre realitzem l’operació. Abans de sortir mirar a l'exterior per fixar-nos si hi ha alguna persona que estigui observant el que fem.

És important que els números secrets els tinguem memoritzats. Si no és així, no apuntin aquest codi en la mateixa targeta o llibreta. Tampoc el portin a la cartera o la bossa anotats, si ens la sostreuen, també els tindran. Pensin que els delinqüents saben que molta gent ho fa i els busquen.

Quan cobrin la pensió o paga mensual, és millor que facin diversos reintegraments segons necessitin els diners. Si en algun cas necessiten fer un reintegrament amb import elevat, busquin a algú de confiança que els acompanyi, facin l’operació a una hora que hi hagi gent al carrer i utilitzin vies concorregudes.

 

En tots els casos és important que estiguin atents que ningú els segueixi fins a casa, fins al banc, vulgui entrar amb vostès al caixer, al vestíbul de l'edifici o truqui després a casa seva amb qualsevol excusa. Si fos així, no obrin, preguntin qui és amb la porta tancada o pel porter automàtic i si tenen dubtes, no obrin i truquin a la policia.

 

mossos1.PNG
mossos2.PNG