Dia Internacional de la Dona

El dia 8 de març és el Dia Internacional de la Dona. El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere.

Consells validats pel Departament d'Interior i Protecció Civil

Aquest article l'escric quan tot just ha finalitzat el fenòmen meteorològic “Gloria”. Ens ha deixat víctimes, vivències complicades, destrosses, experiències i moments molt delicats.

Consells de seguretat per les vacances de Nadal

Tot i que en anteriors vegades ja hem parlat sobre fets similars, aprofitant la proximitat de les festes i les vacances de Nadal insistiré en donar consells bàsics de seguretat mentre som fora. 

La seguretat durant la campanya de Nadal

Tenim el Nadal aquí i com cada any les dinàmiques econòmiques i socials es modifiquen substancialment fent variar la realitat delictiva i, en conseqüència, les estratègies policials a aplicar en l'àmbit de la seguretat ciutadana.

Prevenció en el consum d'alcohol dels menors

Començaré aquest article amb dues dades que crec que ens han de fer reflexionar. Segons estadístiques realitzades, el 16,7 % dels adolescents catalans manifesten haver-se embriagat alguna vegada en el darrer mes. 

Consells de seguretat per la gent gran als caixers i a les oficines bancàries

És millor utilitzar els caixers automàtics interiors que els exteriors. En molts d'aquests hi ha llisquets que ens permeten estar sols mentre realitzem l’operació

Ajudeu-nos a evitar robatoris a l'interior de vehicles

Aquests robatoris ocasionen moltes molèsties perquè tot i no tenir un gran valor econòmic, el que s'emporten en moltes ocasions, sí que tenen un alt valor sentimental o simplement provoca molèsties i dificultats perquè hem de tornar a fer documents que se'ns
han emportat i que són necessaris.

El furt dels “Teletubbies”

També conegut com el furt de l'abraçada. Aquest consisteix en que el lladre s'apropa a la víctima amb el pretext que el coneix, que li vol fer una pregunta o demanar que li signi algun paper. 

Revetlla segura

La revetlla de Sant Joan, que es celebra el 23 de juny, és una de les festes populars més arrelades als Països Catalans. 

Consells de seguretat per aquesta Setmana Santa

Novament arriba la primavera, el bon temps i les primeres vacances. La Setmana Santa acostuma a ser una de les primeres sortides massives de les nostres ciutats cap a la costa o la muntanya

Cloenda “Pels Valents”

El pròxim dia 16 de març, és un dia especial per la Policia Local de Palafrugell, i el volem compartir amb tots vosaltres!

Novetats de la DGT per aquest 2019

Des del 2016 les distraccions al volant són la primera causa d'accidents mortals, per davant de la velocitat i de l'alcohol. Aquestes distraccions estan directament relacionades amb l'ús del mòbil i aplicacions com el Whatsapp.

Vigilar en trobar parella per les XARXES SOCIALS

Avui dia, utilitzar les xarxes socials i les plataformes especialitzades en contactes, és una de les noves vies per trobar parella. Aquests portals estan pensats per trobar persones afins, que després permetin tenir un primer contacte per trobar-se personalment. 

Des de la Policia de Catalunya posem en marxa el Dispositiu Grèvol

Durant l'activitat comercial, és important no acumular diners en caixes registradores. Evitar portar-ne molts diners de cop a sobre i si es fa, que sigui de manera discreta

Obligacions dels ciclistes

No està permès circular sota els efectes de l'alcohol, drogues o similars.

Consells de seguretat per conductors i ciclistes. Obligacions del conductor.

Tots els usuaris de les vies estan obligats a respectar les senyals de circulació. La bicicleta és un vehicle fràgil al costat del vehicle de motor i en els darrers anys ha hagut un augment d'aquesta pràctica esportiva en les nostres carreteres.

Tan sols un segon

En un segon es poden fer poques coses. En aquest moment els demanaria que pensessin tan sols un moment...

Incendis forestals i la seva prevenció

Catalunya, és un país de clima mediterrani amb molta massa forestal. A l'estiu s'eleva el risc d'incendi, però també a l'hivern. Us donem uns consells que recomana el departament d'Interior.

Els perills de les xarxes socials

Fa uns mesos escrivia i alertava en un article en aquesta mateixa revista, sobre els perills que tenen els nostres fills/es a l'hora d'estar connectats a qualsevol tipus de xarxes socials.

Lloguers Turístics Segurs

Uns dels delictes que més ha augmentat darrerament són les estafes per internet. Una part d'aquests delictes fan referència al que són les estafes a l'hora de llogar un habitatge turístic per internet.

Frau en trucades telefòniques

'article d'aquest mes el dedicaré a explicar una campanya que està duent a terme el Cos de Mossos d'Esquadra en relació a una tipologia de trucades telefòniques fraudulentes. 

Yihadisme i col·laboració ciutadana

Si fem el balanç policial de l'any 2017 hi ha moltes coses a destacar. Un dels temes que policialment ens ha obligat a estar més proactius i a destinar més esforços ha estat el terrorisme Yihadista. 

Campanya de control d'alcohol i drogues

A la darrera campanya de control de drogues i alcohol, realitzada el passat mes de juny d'enguany, es van detectar 1.030 positius en alcohol, dels quals 174 van ser penals i 856 administratius, i 283 positius indiciaris en drogues. 

Dispositiu Grèvol

Aquest  dispositiu  consisteix  en  dissenyar  uns  operatius  policials preventius  que  incideixen  en  diferents  àmbits:  el  món  econòmic,  la convivència i la seguretat, la seguretat en la mobilitat, la via pública i el transport  públic. 

Al bosc para atenció

​​Arriba la tardor i a les nostres contrades és molt habitual que els  boscos s’omplin de persones, algunes expertes i altres no tant, a la recerca de bolets o simplement per gaudir d’un passeig.

Fins el 31 d'agost portàvem 103 morts i 556 ferits greus a les carreteres catalanes

Des del Servei Català del Trànsit es va engegar la campanya víctimes zero, amb l'objectiu de conscienciar als conductors i disminuir el
nombre d'accidents.

Nivells d'alerta antiterrorista

Què fan els Mossos d'Esquadra segons cada nivell d'alerta

El vehicle de l'estiu: la bicicleta!

La bicicleta és un mitjà de transport ideal per l’estiu. No contamina, ens permet desplaçar-nos ràpidament i amb seguretat en distàncies curtes i aporta millores en la nostra salut.

La Balena Blava

Darrerament s’ha creat una important alarma social entre pares i mares per diferents jocs de rol existents a les xarxes socials,  en els quals els joves que hi  juguen s’exposen a diferents tipus de riscos tant psicològics com físics

Delictes d'odi i discriminació

El 17 de maig de 1990 l'Organització Mundial de la Salut (OMS), va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals. En
commemoració d'aquesta efemèride, cada any, el dia 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia ...

L’origen i evolució dels Mossos d’Esquadra

Un any més, durant el mes d'abril, el Cos de Mossos d'Esquadra ha celebrat els actes commemoratius del Dia de les Esquadres 2017. Per aquest motiu m’he pres la llicència de tornar a escriure breument sobre l’origen i la història del Cos dels Mossos d’Esquadra.

VIOLÈNCIA DE GÈNERE

L’increment de dones mortes amb el que portem d’any a Espanya, víctimes de violència de gènere, ha superat totes les estadístiques conegudes fins ara. La xifra actual és de més de 690 dones assassinades en els darrers  13 anys a mans de la seva parella o ex parella.

LA SEGURETAT DELS TELÈFONS MÒBILS

En l’article d’aquest mes parlarem sobre els telèfons mòbils i la seva seguretat. Han de tenir present que darrerament aquests aparells són un dels objectes que més es denuncien com a sostrets.

DRONS PER A ÚS RECREATIU

Darrerament estem tenint moltes consultes sobre una temàtica que està proliferant en els darrers temps, parlem dels Drons. Aquests aparells es poden adquirir d’una manera molt fàcil, amb unes funcions espectaculars, però també, amb una capacitat d’envair la intimitat i la seguretat dels ciutadans molt elevada.

PREVENIR L’ESTAFA EN LES REVISIONS DE GAS.

Un dels temes recurrents des de fa molt de temps i que avui dia encara és ben latent, són les estafes que pateixen alguns ciutadans en relació a les revisions de gas. Darrerament hem tingut nombroses consultes relacionades amb aquest tema, motiu pel qual el tractarem aquest mes.

Please reload