Des de la Policia de Catalunya

posem en marxa el Dispositiu Grèvol

Per als comerciants

Durant l'activitat comercial, és important no acumular diners en caixes registradores. Evitar portar-ne molts diners de cop a sobre i si es fa, que sigui de manera discreta. 


No tenir els productes més valuosos en llocs de fàcil accés.


Instal·lació de mesures de seguretat. Els circuits tancats de televisió, la videovigilància, alarmar productes, arcs detectors, etc. 
En el local, les persones alienes al negoci no han de conèixer les contrasenyes de les mesures de seguretat instal·lades, ni els llocs on poden trobar les claus, la caixa forta,...


S'ha d'anar en compte amb els pagaments amb targeta de crèdit. Aquestes són personals i intransferibles. Comprovar sempre si les dades de la targeta es corresponen amb la persona que tenim al davant.


Hem de vigilar amb els bitllets falsos. Si en detectem algun no hem de generar una discussió, sinó que podem comunicar a la persona que el bitllet és fals i que possiblement hagi estat víctima d'un engany. 


Com a norma general, en cas d'adonar-nos que podem ser víctimes d'un fet delictiu, estafa o engany mai hem de buscar l'enfrontament, hem d'agafar el màxim de detalls possibles i avisar a la policia.

 


 

Per als clients

Sempre hem de tenir controlats els nostres objectes personals (càmera, mòbil, bosses, maletes, etc…). 


Si porteu  bossa de mà,  millor creuada al davant i correctament tancada amb cremallera o botons. 


Portar les carteres en llocs que tinguem controlats, millor la butxaca del davant, millor una butxaca amb botó o cremallera que sense, i en definitiva portar-la en llocs que ens permetin sentir si algú ens la vol prendre. 


És important no exhibir els diners que porteu al damunt per no cridar l'atenció del possible delinqüent. 

En els llocs on hagin grans aglomeracions de gent hem de pensar que pot ser més fàcil pel delinqüent actuar, donat que passa més desapercebut. 


Si ens sostreuen el moneder o la cartera, pensem que el primer que hem de fer és anul·lar les targetes de crèdit i posteriorment presentar denúncia.

 

Per finalitzar, recordar que el pagament amb targeta de crèdit ens facilita no portar a sobre diners en metàl·lic i per tant minimitza el risc de patir un furt.

 


 

Recordeu, si necessiteu ajut durant l'emergència, truqueu al 112

David Puertas Fernández Cap ABP La Bisbal d’Empordà i

Com sempre des de les Policies Locals i els Mossos d'Esquadra ens posem a la seva disposició i els desitgem unes Bones Festes de Nadal.

Per qualsevol dubte o aclariment ens posem a la seva disposició a les dependències de les policies locals o dels mossos d'esquadra

 


 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h