Consells de seguretat per aquesta Setmana Santa

INSPECTOR DAVID PUERTAS FERNÁNDEZ Cap de l'Àrea de la Policia Local

Novament arriba la primavera, el bon temps i les primeres vacances. La Setmana Santa acostuma a ser una de les primeres sortides massives de les nostres ciutats cap a la costa o la muntanya.


També, estadísticament, la Setmana Santa, juntament amb l'estiu, és un dels períodes de major índex de robatoris en domicilis. Els delinqüents no fan vacances, per això aquest mes us volem donar uns consells de seguretat que poden ser típics però que són molt recomanables per viatjar segur.

Tanqueu la porta amb clau i deixeu les finestres tancades. En cas de plantes baixes, és recomanable també instal·lar tanques metàl·liques.


Pel que fa a la seguretat dins la llar, és bona idea disposar d'alarma i d'una caixa forta. És recomanable tenir fotografies del objectes valuosos per si s'ha d'interposar una denúncia.
No divulgueu el vostre projecte de viatges o vacances (xarxes socials, missatges de contestador,...)


Assegureu-vos que el vostre domicili no sembli abandonat. Obriu les persianes, deixeu roba estesa, llums programables i demaneu que algú de confiança us reculli  la correspondència.
Aplicar el sentit comú posa dificultats als lladres.


En tot cas, si escolteu un soroll estrany o advertiu la presència de persones amb actitud sospitosa a les rodalies del vostre domicili o del lloc on us trobeu de vacances, no dubteu a trucar a la policia. Així mateix, si observeu indicis que s'hagi pogut produir un robatori, mantingueu la calma, no toqueu res i aviseu la policia que us indicarà els passos a seguir.


En cas que tingueu de presentar denúncia, adreceu-vos a les oficines d'atenció al ciutadà de la Policia, porteu un document d'identificació personal i porteu una llista dels efectes sostrets amb el màxim de dades de cadascun.

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h