Marc Gascons

Propietari i cap de cuina del Restaurant Tinars.
Copropietari i director gastronòmic del Restaurant Bell-lloc

En Marc es va formar a l'Escola d'Hostaleria de Girona, va fer un stage a Bèlgica i va treballar amb Carme Ruscalleda, Carles Gaig, Martín Berasategui i Miguel Sánchez Romera. L'any 2008 va rebre la distinció d'una estrella Michelin. I el 2011 va ser guardonat com a millor Cuiner Jove dels Premis Nacionals de Gastronomia.

Ets la tercera generació de la saga Gascons dedicada a la restauració. Però com van ser els teus inicis en el món de la cuina?

Jo des de ben petit que visc als Tinars i amb 4 i 5 anys ja rentava plats i copes al restaurant. Amb 12 anys ja era a la pastisseria dels Tinars fent pastissos d'espinacs i formatge, sempre voltava per aquí i sempre ajudava on podia. Arran de tenir una tia i una àvia que cuinaven molt bé, se'm va despertar aquesta afinitat amb la cuina fins que decideixo estudiar hostaleria a l'Escola d'Hostaleria de Girona. 

 

Mentrestant anava treballant els estius a Els Tinars i en acabar els estudis, vaig començar a fer pràctiques a grans restaurants on vaig aprendre moltes coses que, posteriorment, he adaptat a la manera d'entendre la cuina d’Els
Tinars.

Estem veient que la teva trajectòria professional ha anat creixent, que ens pots dir del nou restaurant Bell-lloc? Que hi podrem degustar?

És un projecte de cuina tradicional i popular catalana que sempre ens ha encantat i que, juntament amb la meva germana, teníem al cap per desenvolupar, tot i que no trobàvem l'espai idoni. Finalment, hem trobat aquesta gran masia que és ara el Bell-lloc, la qual vam arreglar i posar a punt, per tal de desenvolupar un projecte de cuina catalana ben senzilla i, sobretot, molt familiar. Al Belllloc s'hi poden degustar des de bones amanides, escalivades i esqueixades a macarrons, croquetes i cargols, tot per picar al mig de la taula. Els guisats com ara el conill amb samfaina, el cap i pota, els peus de porc amb panses i pinyons, o bé, el fricandó de vella, tampoc falten a la nostra carta.

Com definiries la cuina empordanesa?

És una de les millors cuines del món per la gran sort que tenim d'horta, mar i muntanya.

També hem de destacar l'Empordà pel que fa als bolets i a la caça. Tenim un microclima on creix un producte d'una qualitat fantàstica. A l'Empordà també tenim oli, vi i grans farines per fer pa. A partir d'aquí, i amb tot això, és molt fàcil cuinar.

Quines novetats trobarem als Tinars per aquesta tardor?

Estem començant a treballar perquè just ara comença la temporada, el calamar de potera. Estem preparant un plat de calamar de potera a la brasa amb una picada ben senzilla de la seva melsa però alhora l'acompanyem amb un petit “guisadillo” de mandonguilles fetes amb les potes del calamar i una miqueta de porc amb picada de rossinyols i xocolata.

Quin plat ens recomanaries per aquest mes de setembre?

Unes espardenyes amb una botifarra de porc Duroc, tomàquet i un ou ferrat. O bé, un arròs sec amb calamar i cansalada
a la brasa.

REDACCIÓ EL NOU · FOTOGRAFIA CUINA DE L’EMPORDANET

http://www.cuinadelempordanet.com/ . Tel 972 600 069 

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h