top of page

Malalties greus que podem prevenir

ANNA MENDIETA · Veterinària - Col. GI-891

Des del mes d'abril i fins al novembre, tot i que amb el canvi climàtic estem ampliant la temporada, cal vigilar molt que les nostres mascotes no agafin paparres, ni puces, ni els pessiguin els mosquits, perquè els hi poden transmetre malalties molt greus.

De quines malalties parlem?

Parlem de malalties infeccioses greus, com per exemple, els mycoplasmes, la erlichiosis o la leishmaniosis.

Què fan aquestes malalties?

El que les paparres o les puces transmeten a les nostres mascotes són bactèries que provoquen anèmies hemolítiques (es trenquen els eritròcits), que són molt greus, o produeixen problemes de falta de plaquetes o de les defenses. En alguns casos també hi ha problemes dels ronyons o del fetge.

 

Els mosquits transmeten les leishmànies que donen molts problemes diferents. Els més freqüents són de pell o també a òrgans com els ronyons.

Quins símptomes veurem?

En la nostra mascota veurem apatia, febres altes, decaiment, icterícia (pell i mucoses grogues)... En general es mouen poc, sense ganes de fer res i amb pèrdua de gana

gos.PNG

Existeix tractament?

Sí que existeix tractament tot i que aquest tipus de malalties costen de curar. No obstant, són malalties greus que poden comportar la mort. Hem de detectar el problema com abans millor.

Com hem de prevenir?

Evidentment el que cal evitar és que les mascotes siguin parasitades i això ho podem aconseguir aplicant el mètode antiparasitari que vulguem. Hi ha diferents productes com pipetes, comprimits, collarets, o esprais, cadascun d'ells amb diferents matisos. A més a més el que també és molt important és ser estricte amb els intervals d'aplicació d'aquests productes i no oblidar-nos-en quan toqui.

mendieta.PNG
bottom of page