Les nostres mascotes i la Covid-19

ANNA MENDIETA · Veterinària - Col. GI-891

Arran del cas positiu de coronavirus que hi va haver a Catalunya el mes de maig, vàrem rebre algunes trucades de preocupació per part dels nostres clients i el primer que volem donar és un missatge de calma, doncs les nostres mascotes són més aviat una víctima col·lateral de la situació que estem vivint que no pas una causa. Pot passar que el que escrivim avui sobre COVID-19 canviï en qualsevol moment però l’última informació que ens ha enviat el Col·legi Oficial de Veterinaris de Girona és la que utilitzarem per explicar-nos. 

És fàcil que una mascota agafi la COVID-19?

No. Perquè un gat s'infecti, que són les mascotes més susceptibles, hem de tenir una persona infectada amb malaltia clínica que pugui excretar una quantitat important de virus i tenir un contacte molt proper amb aquest gat.

Ens poden contagiar a nosaltres?

Cal diferenciar entre contagiar-se i ser contagiós. Els gats són susceptibles a la infecció pel nou coronavirus però no hi ha cap evidència que suggereixi que són contagiosos per als humans.

Per tant, què hem de fer?

Les famílies podem seguir gaudint de les nostres mascotes amb tranquil·litat com hem fet fins ara. Recomanem seguir les pautes d'higiene indicades: rentar-se les mans abans i després de tocar l'animal i mantenir condicions d'higiene a la llar. Si el propietari de la mascota és positiu a SARSCoV-2, és fonamental el distanciament amb la mascota i limitar-ne el contacte per tal d'evitar contagiar-la. La nostra recomanació seria, si fos possible, que una altra persona se'n fes càrrec.

 

Important!

En cap cas aquesta situació justifica un abandonament ni prendre accions que afectin o perjudiquin el benestar de les nostres mascotes.

3.PNG

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h