Les espigues: enemigues de les mascotes

ANNA MENDIETA · Veterinària - Col. GI-891

Ja ha començat la temporada, ja hem tret la primera espiga de l'interior d'una orella. Quin mal que fan i quina nosa. Són el malson dels peluts i les seves famílies, però també dels veterinaris, durant la temporada d'estiu perquè sempre n'hi ha alguna que saps que hi és però que no la trobes. Són terribles

Per què són un problema?

Perquè poden entrar a qualsevol lloc i un cop han entrat no poden sortir. La seva forma semblant a la d'un paraigües fa que quan el cos intenta expulsarles elles vagin entrant en comptes d'anar sortint. Poden fer trajectes llarguíssims i donar molts problemes.

On és habitual que entrin?

A les orelles i al nas serien els llocs més habituals, seguits dels ulls i entre els dits. De totes maneres n'hem extret de la bufeta de l'orina, de la galta, de la vagina, dels pulmons, i un llarg etcètera.

Quins símptomes veurem?

Quan les espigues entren a les orelles els nostres peluts no paren d'espolsar-les i sacsegen el cap constantment, en canvi, si entren al nas, esternuden molt i pot ser que fins i tot en surti una mica de sang. Quan les trobem interdigitals no paren de llepar-se els dits i es veu un bulto que si es rebenta en surt pus. Cada localització és diferent però segur que molesta molt.

7.PNG

Com podem prevenir?

L'única manera de prevenir és intentar evitar les zones més plenes d'espigues quan anem a passejar i sempre repassar la nostra mascota quan tornem a casa perquè podem detectar alguna espiga clavada que tot just comença a entrar i la podem treure abans que el mal estigui fet.

mendieta.PNG