La sarna de les orelles

ANNA MENDIETA · Veterinària - Col. GI-891

Existeix una sarna que es localitza en el conducte auditiu extern de les orelles i que és produïda per un àcar anomenat Otodectes cynotis.

A qui pot afectar?

Pot afectar tant a gossos, com a gats, com a conills. De fet es tracta de la causa més freqüent d'otitis en gats. Els afecta sobretot quan són cadells però poden tenir aquest tipus d'otitis en qualsevol moment. No afecta a les persones, de manera que aquesta sarna no és una zoonosi.

 

Com es transmet?

És una sarna altament contagiosa i es transmet per contacte directe entre animals afectats i animals sans, sobretot quan tenen un contacte força estret i conviuen en grup.

Quins símptomes presenta un animal afectat?

La infestació per l'àcar provoca una reacció al·lèrgica que fa una picor molt intensa i per això veurem que les nostres mascotes s'intenten rascar constantment les orelles i sacsegen o espolsen molt el cap. A dins les orelles hi veurem forces secrecions que seran ceruminoses i més aviat negres o molt fosques.

Com podem prevenir?

Existeixen diferents productes antiparasitaris al mercat que a part de prevenir de puces i garrapates inclouen aquests àcars. Els trobarem en diferents modalitats com ara pipetes o comprimits. A més, tant si recollim una mascota del carrer o d'una protectora, com si la comprem, serà molt útil fer-li una revisió al veterinari per
assegurar-nos que no estan afectats d'aquesta sarna i poder evitar contagis si tenim altres gossos o gats a casa.

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h