La poda d’arbres

JOAN MONTES · Tècnic professional de jardineria

Les raons perquè ens decidim a realitzar la poda d'arbres, usualment inclouen alguna de les tres següents.

ESTÈTICA

La poda d'arbres sens dubte ens ajuda a mantenir la seva forma i aparença, però és important saber que no hem d’"imposar" els nostres capricis i anar en contra de la "manera natural" de creixement de l'arbre en qüestió, ja que si ens excedim en les retallades, podríem estar danyant-lo seriosament en comptes de beneficiar-lo.

SEGURETAT

Les branques febles, trencades o mortes podrien caure en qualsevol moment amb el conseqüent risc en la seguretat dels béns i les persones, sobretot si acostuma a bufar el vent fortament a la nostra zona.

g.PNG

SALUT

Mantenir la salut d'aquests éssers vius tan importants per a la nostra pròpia supervivència, és també una raó primordial per decidir podar-lo o retallar-lo. Moltes vegades fins i tot és possible salvar un espècimen, eliminant branques infectades o malaltes. La poda d'arbres amb la intenció de "ralear" o "aprimar" la copa del mateix, també ajuda a millorar el flux d'aire i evita el frec entre branques.

 

Ho faig jo o busco un professional de poda en alçada ?

La realitat és que si parlem d'un arbre o palmera, parlem de poda en alçada. Si hem de posar una escala per accedir a les branques que hem de tallar, estem "podant en alçada" i hauríem de prendre un munt de precaucions per fer-ho.

 

És per això que quan es tracta d'arbres alts i vells, sempre recomano contractar un professional o bé fer algun curs en aquest tipus de podes.

 

L'ús de motoserres també té el seu risc, són maquinàries relativament pesades i difícils de manejar, per això, un cop més, et recomano contractar un professional.

 

montes.JPG