top of page

La parella es trenca, la família no

JORDI, ANTÒNIA I MANEL · Gerents de SocArrel Psicologia

La familia és un sistema dins el qual hi conviuen d'altres, tals com el sistema de parella, el sistema parental o el sistema filial. Una separació, només posa fi al sistema de parella, la resta continua

Per tant, si ens preguntem; és posible una criança segura i sana en una família de mare/pare separats amb convivència en dues cases? La resposta és SÍ!

 

Des de la nostra experiència sabem que les separacions no expliquen, per si mateixes, les problemàtiques dels nostres fill@s. Seran els nostres acompanyaments els que afavoreixin o no, l'adaptació.

 

Si bé es cert, que la separació comporta canvis en les dinàmiques, estructures i relacions familiars, no haurien d'interferir negativament en l'acompanyament parental.

4.PNG

Com fer-ho des de la comprensió i el respecte?

- Garantint les seves NECESSITATS. D'aferrament, d'empatia, de vinculació segura, de cures físiques/psicològiques i d'aprenentatges i coneixements normatiu

- Exercint les COMPETÈNCIES PARENTALS. Cuidant, protegint i educant els fills, per assegurar-los un desenvolupament sa.

Recordem també FER-NOS CÀRREC DE LES NOSTRES EMOCIONS.

 

  • Deixant clar als nostres fills que podem cuidar de nosaltres mateixos. Han de saber que resoldrem i que aquest malestar tindrà fi.

  • Expressar-los amb seguretat que no són responsables de res en la separació.

  • No generar la necessitat en els menors d'estar a prop nostre o tenir cura de nosaltres perquè ens sentim desbordats o no capaços.

  • Permetre'ls escoltar-se i sentir-se. Experimentant qualsevol emoció que aparegui al llarg del seu procés d'adaptació a la nova vida. No oblideu que les emocions en aquests moments són complexes i requereixen de l'ajuda dels adults

Tinc la millor mare o pare del món, junts o separats! SocArrel Psicologia

15.PNG
bottom of page