Arròs negre amb calamarsons

GUIA GASTRONÒMICA

75è aniversari de l’Hostal La Llagosta de Llafranc

El passat mes d'octubre, coincidint amb el final de la temporada d'estiu, l'equip de La Llagosta de Llafranc, va celebrar el 75è aniversari de l'hostal amb un dinar que va servir d'homenatge a l'ànima del negoci, la senyora Maria Rosa Tarragó Daussà.

L'hostal La Llagosta de Llafranc celebra enguany el seu 75è aniversari. En els seus inicis, l'any 1946, el negoci era regentat per la família Pla, de Calella de Palafrugell. Es dedicaven a la pesca amb barques de vela i on, antigament, La Llagosta havia sigut el seu salí.

 

El fill dels senyors Pla, Josep Pla i Arbonès es va casar amb Maria Rosa Tarragó Daussà i la parella va seguir el negoci familiar durant un parell de dècades. Quan Maria Rosa va enviudar, amb l'ajuda de la seva família, a tia Aurora i l'oncle Marcelino, va seguir al capdavant de l'hostal dedicant-hi molt d'esforç. D’aquesta manera la família va aconseguir que La Llagosta fos un establiment de referència a Llafranc.


Durant molts anys, La Llagosta fou un establiment turístic que allotjava famílies estrangeres any rere any, fins a aconseguir que aquells turistes tornessin cada estiu, fent-los sentir com a casa. Així mateix, el restaurant rebia cada setmana centenars de clients fidels a la gastronomia que s'hi oferia. A La Llagosta no hi faltava mai l'arròs, els suquets i les sarsueles, el peix de llotja i els diumenges de llagostes, un costum que es va allargar durant molts anys.

rrr.PNG
rrrrrr.PNG

L'any 2006, coincidint amb la jubilació de Maria Rosa, decideix cedir la direcció de l'hostal i el restaurant a la família Teixidor Sais, que han seguit les seves passes fins a dia d'avui. Actualment, l'Alícia, filla de la família és la cap de cuina, i l'Àlex, el fill petit, és el cap de sala del restaurant, amb el suport dels seus pares l'Àngel i la Montse. 

La Llagosta segueix oferint cuina marinera i de temporada: els arrossos característics, els musclos de roca a la marinera, les llagostes de Palamós a la brasa amb ous ferrats, entre altres plats. Així mateix, la família gestiona l'hostal temporada rere temporada i segueix donant servei als seus clients

y.PNG
rrrrrrrrrrrrrrr.PNG
yy.PNG
r.PNG