L'ús de biocides al jardí 

JOAN MONTES · Tècnic professional de jardineria

Per a les plagues del jardí, lluitem amb remeis casolans que podem preparar nosaltres mateixos o d’altres vegades amb rotació de conreus o plantes que repelen certes plagues i malalties. Però, de vegades, aquests "errors" (que poden ser de les paneroles per ratolins) estan fora de control i poden convertir-se en una plaga que requereix d’una actuació més professional. 

L’empresa contractada ha de complir amb algunes condicions per poder combatre les plagues. Alguns d'aquests requisits són:

Estar registrat i acreditat per a aquest tipus d'activitat. 


Assegurar-se que els productes utilitzats són aprovats per la Conselleria de Sanitat. 


Però a més d'aquesta informació bàsica, és important que s'utilitzin biocides, mètode promogut per les lleis ambientals i per les quals, les persones que faran el treball s'han format i aprovat per l'ús d'aquests productes, això és el més important, ja que està en joc el medi ambient i sobretot, la nostra salut.

Què són els biocides?

Els Biocides són substàncies sintètiques que poden contenir alguns productes químics, productes naturals i fins i tot altres microorganismes vius, el destí és eliminar altres espècies animals.


Hi ha tres tipus de biocides:

Biocides físics: on s'utilitza la llum solar per a l'eliminació de la plaga.

Biocides biològics: on s'utilitzen altres microorganismes, com per exemple, els enzims.

Biocides químics: que es fan a través d'elements de la natura juntament amb alguns elements químics. 


Els Biocides per al control de plagues per al jardí, és molt similar a un insecticida tradicional, amb la diferència, entre d'altres, que tenen un baix nivell de toxicitat. Les característiques principals que ha de tenir un producte biocides per ferlo segur són les següents: ha de ser d’ampli espectre, permetent eliminar diferents tipus d'organismes; heu de notar els mateixos efectes quan s'aplica en quantitats molt petites; ha de ser respectuós amb altres espècies que no volem suprimir i tenir un nivell mínim de toxicitat per als humans. Té un efecte que dura en el temps i que pot ser neutralitzat mitjançant la incorporació d'altres substàncies. Han de ser també, solubles en aigua. 

montes.JPG
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h