L'Illa més bonica del món

Yvonne Navalles - Directora de Viajta pel Món

 Cristina Nozal - Assessora i organitzadora de viatges

Sri Lanka, illa dels mil noms, antiga Ceylan, colònia Anglesa que conserva vestigis senyorials i descrita per Marco Polo l'any 1284.

Fa pocs dies hem visitat Sri Lanka en família, la sorpresa ha estat meravellosa al redescobrir que després de guerres i un tsunami, el país conserva la seva puresa, una gran bellesa i diversitat paisatgística, impressionants platges, boscos, muntanyes i vetustes ciutats, algunes declarades Patrimoni de la Humanitat.

Algú m’ha dit «a tu segur que t’agrada tot el que visites», és cert, però no tots els països els recomano, en canvi Sri Lanka, per ara és un dels més recomanables d'Àsia.

I per què?

Doncs perquè és molt bonic, la seva gent és simpàtica, riallera i acollidora, té riquesa cultural i història, és net, segur, bon clima (cal adaptar l’itinerari segons temporada), exuberant paisatge de muntanyes verdes, extraordinàries plantacions de te, platges tropicals de sorra daurada, és econòmic i es menja bé. El ventall d’activitats és gran i divers, això el converteix en un bon destí per viatjar en família, amics o en parella.


El més destacat: 

Els conjunts arqueològics de Sigiriya i Polonnaruwa, la devoció budista que pots viure a Anuradhapura, els temples de Dambulla amb els gegantescos Budes, senderisme a “les Terres Altes” amb les plantacions de te i el trajecte en un dels trens més antic del món.


L’avistament d’elefants, aus i mamífers, és una alternativa als cars safaris africans; fer glamping en un Parc Nacional, nedar amb tortugues, veure balenes, fer surf o relaxar-te amb un coco fresc veient una preciosa posta de sol… et sembla poc? Doncs tot això ho pots trobar en aquest petit país encara força verge.

Si un dia no em trobes… busca’m a Sri Lanka...

 

«Y llegas a la isla de Seilan,
la cual es la isla más bonita del
mundo en función de su tamaño».

El Libro de las maravillas de Marco Polo.
Rustichello de Pisa

stockvault-art-of-sri-lanka106997.jpg
mon.PNG