top of page

L'arbre de Nadal i altres plantes típiques

JOAN MONTES · Tècnic professional de jardineria

L'arbre de Nadal i altres plantes tenen un paper important en les dates nadalenques, tant a nivell decoratiu com simbòlic. Anem a veure cadascuna d'elles:

1. Arbre de Nadal

A Espanya es venen uns 2 milions d'unitats a l'any, principalment d'Abies Nordmanniana i Picea Excelsa. La primera té una fulla més bonica i és més agradable al tacte, però la Picea Excelsa creix més ràpid i per tant és una planta més econòmica.

11111.JPG

2. Flor de Pàsqua o ponsètia

La flor típica de nadal, amb el seus colors que donen un toc d’elegància i decoració a les nostres llars. La Flor de Pàsqua es pot conservar durant diversos anys, però és freqüent que un cop acabada la floració es faci malbé i es rebutgin.

 

3. Acebo

Aquest arbust de fulla perenne és un dels símbols del Nadal. Autòcton de la Mediterrània, és una espècie protegida a Espanya, per tant està prohibit tallar les seves branques al camp

4. Molsa

S'empra en els pessebres ia la base dels Arbres de Nadal.La molsa que creix sobre roques, sòls i escorces d'arbres ajuda a retenir l'aigua i contribueix a conservar el sòl. La seva recol·lecció està prohibida en moltes comunitats autònomes.

Si el compres pensa que pot haver estat recollit del camp. Millor, usa la molsa artificial o fulles seques.

5. Vesc

A Espanya tot just arriba aquesta tradició, però les branques de vesc són molt habituals com adorn nadalenc en portes i finestres, sobretot en els països anglosaxons. Sembla que dóna bona sort. La tradició diu que aquella dona que rep un petó sota el vesc la nit de Nadal trobarà l'amor que busca o conservarà el que ja té. O si una parella passa per sota d'una porta amb vesc, han besar-se si volen que els protegeixi la bona sort.

 

Per finalitzar, suggerir la decoració del jardí amb llums durant el Nadal: il·luminar arbres i arbustos, posar llums a la porta i finestres, il·luminar el camí d'accés a la casa, figures amb llum com un Pare Noel, cèrvols, animals... Al porxo podeu posar una corona nadalenca, llums, llaços vermells... Els colors més apropiats pel Nadal són el vermell i el verd.

montes.JPG
bottom of page