Edat: 24

Lloc de naixement: Palamós

Estudis: Enginyeria Geològica

Lloc de residència actual: Salern (Itàlia)

Judit Xarles

Què et va dur a Salern?

L'escola de camins de Barcelona, on estudio, té mobilitat obligatòria i per tenir el grau necessitava marxar. No va ser decisió meva fer un Erasmus, sinó que m'ho va dur la carrera. La veritat és que potser pel meu compte no ho hagués fet, però ara que estic aquí no me'n penedeixo.

Tenia opcions a França, Portugal, Itàlia i vaig mirar per internet fotografies de Salern, el poble on sóc ara, que està al sud de Nàpols, i em va agradar molt. Per això va ser la meva primera opció.

Com van ser els primers dies?

Itàlia és una mica més caos que Barcelona, allà està tot super ben organitzat, el metro, el bus. Tot va bastant a l'hora. Aquí els busos arriben quan volen. Trobar pis també va ser una mica complicat perquè aquí no hi ha residències d'estudiants. Els primers dies vaig estar a un hostal amb la resta d'estudiants internacionals i allà una associació d'estudiants ens va ajudar a buscar pis. Van ser uns dies d'anar amunt i avall amb les maletes veient pisos, en un país que la llengua no la domines... Jo tenia la sort que venia amb dos companys meus de la universitat i això m'ho ha fet tot més fàcil, no he estat sola, conec aquests companys des que vam començar la universitat, fa 5 anys, i ja hi ha confiança. L'idioma, tot i ser una barrera al principi, pocs mesos després ja comences a dominar-lo i més sabent català i castellà. A més la gent entén millor l'espanyol que l'anglès aquí.

Carla Bermudo

Què és el que més i el que menys t'agrada d'aquesta ciutat?

El que més tots els poblets petits que hi ha al voltant de Salern i la costa Amalfitana. Estic a prop de llocs molt bonics i els caps de setmana agafem el tren amb els amics, que és molt barat i fem molt turisme, la veritat. I, el que menys, el fred de l'hivern, jo pensava que seria més calorós al ser al sud i ha nevat i tot a la platja. I el caos del transport. Tens un examen a les 9 i has de sortir a les 7 perquè no saps mai quan passarà el bus, no tenen un horari.

 

Veus possibilitats de quedar-t'hi més temps?

M'ho he pres com a temporal. Estic estudiant enginyeria geològica i feina ara mateix aquí no n'hi ha, però com tampoc a Catalunya o Espanya. Tot el que és obra pública està molt parat. No obstant això, la veritat és que m'agradaria marxar fora, perquè m'agrada viatjar i aquesta experiència m'ha permès veure que tinc recursos per viure fora de casa. Així que si pogués trobar feina fora, preferiria fora que a casa, però això ja ho veuré d'aquí a un temps.

LA RECOMANACIÓ

La Recomanació: Ruta per la costa Amalfitana

Recórrer la costa Amalfitana, situada al golf de Salern, és una opció turística molt interessant a un destí que ens queda relativament a prop com és Itàlia. Aquest tram costaner està format per diversos poblets com Salern, Amalfi o Positano. La seva gran bellesa natural i les obres arquitectòniques i artístiques que alberga la zona van fer-la mereixedora de la declaració de Patrimoni de la Humanitat l'any 1997 per la UNESCO.

La Judith proposa començar per Nàpols, la ciutat amb aeroport més propera i després d'un o dos dies de visita anar cap a Salern, a 60 km de distància, situada al sud de la costa Amalfitana i un bon punt de connexió per començar-la a recórrer amb ferri, tren o busos. De Salern destaca el seu passeig marítim i el castell medieval d'Arechi, des d'on es tenen bones vistes del golf del mateix nom. Per ordre segueixen els poblets de Ravello, Amalfi i Positano, tots ells amb una fisonomia semblant de carrers empedrats, cases blanques, de colors vius o pastels enganxades a les muntanyes i mirant al mar. La millor època per visitar-los és l'estiu, ja que són poblets de costa plens de platges amb encant i places amb cafès, restaurants i botiguetes. Tot i que la Judith recomana anar-hi cap a setembre o octubre quan encara es nota el bon temps però no hi ha tanta gent, o per Nadal, "perquè il·luminen tota la ciutat i és dels llocs més famosos per venir a veure els llums de Nadal".

Depenent dels dies que es tinguin, el viatge pot continuar cap a Pompeia, la famosa ciutat de l'antiga Roma destruïda per l'erupció del Vesuvi o Ercolano, també sepultada per l'erupció del volcà i que per la palamosina "les ruïnes estan més ben conservades que les de Popmeia".

Redacció:  Mireia Gràcia Bell-lloch

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h